Városlista
2023. szeptember 30, szombat - Jeromos

Hírek

2023. Június 06. 10:44, kedd | PR
Forrás: (x) - Fotó: Freepik

Itt a segítség beázás esetén!

Itt a segítség beázás esetén!

A kárpit- és szőnyegtisztító egy kifejezetten sokoldalúan felhasználható eszköz. Nem csak ipari, hanem lakossági környezetben egyaránt hasznát veheti az ember még a legváratlanabb szituációkban is.

Beázás és a szükséges takarítógépek

A beázás egy kifejezetten kellemetlen eset, amely több külső okra is visszavezethető. Már sokunk bele eshetett abba a váratlan szituációba, hogy otthonát pillanatok alatt elárasztotta a víz és minél gyorsabban próbálta menteni a menthetetlent. Sajnos benne van a pakliban, hogy a külső környezet meglep - legyen szó szivárgó csövekről, egy rossz tömítésről a fürdőszobában, egy beszakadt tetőszerkezetről vagy egy óvatlan szomszédról.

Hogy érdemes nekiállni a takarításnak? Melyek azok a lépések amelyeket mindenképpen szükséges betartani a sikeres érdekében? Bejegyzésünkben összeszedtünk minden lényeges információt, amely életmentő lehet egy ilyen kiszámíthatatlan helyzetben.

Biztonság mindenek felett

Legelső lépésként nem szabad máris a takarítóeszközök után kapkodni, hiszen ennél sokkal fontosabb teendővel szükséges nekiállni a folyamatnak. A veszélyforrások ártalmatlanítása a nulladik és egyben legfontosabb lépés, hiszen így bizonyosodhat meg róla, hogy nem okoz kárt önmagában és a környezetében.

Az áram, valamint szükség esetében a gázszolgáltatás kikapcsolása elsődleges fontosságú abban az esetben, ha jelentős a kiömlött víz mennyisége. A vízellátás elzárása is kifejezetten fontos a víz szivárgásának csökkentése érdekében.

Takarítás, egy kis segítséggel

Amennyiben megbizonyosodott a biztonságáról a vízszivárgás forrását szükséges minél gyorsabban azonosítani. Ennél a lépésnél lehet, hogy szakember segítségére lesz szükség, hiszen nem minden esetben egyértelműsíthető a probléma forrása.

A biztonságos környezet biztosítását követően, valamint a víz forrásának azonosítása után jöhetnek a takarítással és a kárrendezéssel kapcsolatos teendők. Mindenekelőtt a vízzel szükséges elbánni. Nagyobb mennyiség esetében ki kell szivattyúzni a helyiségekből, kisebb mennyiségnél pedig törekedni kell annak felszárítására. A víz felitatása rongyokkal vagy felmosó segítségével egyaránt történhet, azonban a hatékonyság érdekében a kisebb mennyiségű vizet érdemes a száraz-nedves porszívóra bízni. Amennyiben nem rendelkezik az adott eszközzel egyszerűen kikölcsönözheti a takarítógépet!

Megszabadulni a nedvességtől - ipari szárítógéppel

A víz felszárítására azért kell nagy hangsúlyt fektetni, hiszen a nedvesség nem csak a bútorokban és a járófelületekben okozhat kárt, hanem a fennmaradt magas páratartalom a falakon is kifoghat és hamar penészesedéshez vezethet - ami nem csak a lakás berendezéseire, hanem a lakó egészségi állapotára is romboló hatással lehet.

A nedvesség kiszárítása leghatékonyabban az ipari szárítógépek és párátlanítók segítségével eszközölhető. Mivel a penész kifejezetten hamar - az ázást követő 1-2 napon belül kifejlődik, így az idő elsődleges tényező. A nyílászárók kinyitását, valamint a nedves bútorok eltávolítását követően indulhat a páramentesítés.

Összefoglalva a munka során segítséget nyújthat a száraz-nedves porszívó, a kárpittisztító, valamint az ipari szárítógép. Amennyiben ezek a takarítógépek rendelkezésre állnak, akkor hamar visszakaphatja otthonát annak eredeti állapotában, mintha mi sem történt volna.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 29. 12:54, péntek | PR

K&H: elég néhány jó szó

hangalapú digitális forintátutalás elsőként a magyar pénzügyi szektorban

2023. Szeptember 19. 14:10, kedd | PR

Fergeteges buli volt a Hidasi Bányásznapokon

A Bányásznap hosszú múltú hagyományra tekint vissza.

2023. Szeptember 13. 17:40, szerda | PR

Elkészült a Jánosik Kft. közreműködésével felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központ.

A napokban ünnepélyes keretek között adták át a közel 3 milliárd forintból felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központot -jelentette be Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa

2023. Szeptember 13. 14:05, szerda | PR

Szórakoztató ötletek barátokkal töltött időre: Kalandos tevékenységektől a vidám játékokig

A barátokkal és szeretteivel töltött idő pótolhatatlan. Akár offline, akár online társaságban emlékezetes pillanatokat teremthetünk a legkülönfélébb ötletek megvalósításával. A gasztronómia közös szenvedélyünk?