Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Március 18. 09:24, kedd | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Itt a tavasz – egyre nagyobb a forgalom a Dobogókői úton – balesetek

Itt a tavasz – egyre nagyobb a forgalom a Dobogókői úton – balesetek

Egyre nagyobb a forgalom a Dobogókői úton, ráadásul egyre bátrabbak az autósok, pedig több veszélyes helyzet is kialakulhat. Hétfőn két kisebb baleset is történt Dobogókő felé. Óvatosan közlekedjünk!

Itt a tavasz és ez nemcsak a kedvezőbb időjárásból látszik, hanem éppen ebből következően abból is, hogy egyre több autós közlekedik Dobogókő felé Esztergom felől. Ráadásul már esténként is jelentősebb a közlekedők száma. Mindez köszönhető annak, hogy már egyáltalán nincs lefagyás az említett, helyenként kifejezetten kanyargós, szerpentines hegyi úton, így bátrabban autóznak arra a közlekedők, és ez nemcsak a forgalmon, hanem a tempón is látszik.

Pedig továbbra is számtalan veszély adódhat ezen az úton, hiszen a nem megfelelően megválasztott tempó a kanyarokban balesethez vezethet. Vélhetően ez történt hétfőn is, amikor a délután folyamán két baleset is történt eltérő időben Dobogókő felé. Jelenlegi információink szerint egyik esetnél sem történt súlyos sérülés.

Itt a tavasz – egyre nagyobb a forgalom a Dobogókői úton – balesetek

A nem megfelelően megválasztott sebesség mellett ráadásul jelentős veszélyt okozhatnak az útra tévedt vadak, amikből hétfő este is akad, nem egy őzzel lehetett találkozni az úttesten illetve közvetlenül mellette.

A kedvezőbb időben mindemellett még a motorosok is szép számmal megjelennek majd ezen az úton is, mivel kétkerekűvel is kedvelt úticél.

Mindezekért pedig óvatosságra és megfontolt közlekedésre intjük az autósokat, motorosokat, és természetesen nemcsak az ezúttal hangsúlyosan említett úton!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.