Városlista
2023. január 27, péntek - Angelika

Hírek

2014. Március 18. 09:24, kedd | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Itt a tavasz – egyre nagyobb a forgalom a Dobogókői úton – balesetek

Itt a tavasz – egyre nagyobb a forgalom a Dobogókői úton – balesetek

Egyre nagyobb a forgalom a Dobogókői úton, ráadásul egyre bátrabbak az autósok, pedig több veszélyes helyzet is kialakulhat. Hétfőn két kisebb baleset is történt Dobogókő felé. Óvatosan közlekedjünk!

Itt a tavasz és ez nemcsak a kedvezőbb időjárásból látszik, hanem éppen ebből következően abból is, hogy egyre több autós közlekedik Dobogókő felé Esztergom felől. Ráadásul már esténként is jelentősebb a közlekedők száma. Mindez köszönhető annak, hogy már egyáltalán nincs lefagyás az említett, helyenként kifejezetten kanyargós, szerpentines hegyi úton, így bátrabban autóznak arra a közlekedők, és ez nemcsak a forgalmon, hanem a tempón is látszik.

Pedig továbbra is számtalan veszély adódhat ezen az úton, hiszen a nem megfelelően megválasztott tempó a kanyarokban balesethez vezethet. Vélhetően ez történt hétfőn is, amikor a délután folyamán két baleset is történt eltérő időben Dobogókő felé. Jelenlegi információink szerint egyik esetnél sem történt súlyos sérülés.

Itt a tavasz – egyre nagyobb a forgalom a Dobogókői úton – balesetek

A nem megfelelően megválasztott sebesség mellett ráadásul jelentős veszélyt okozhatnak az útra tévedt vadak, amikből hétfő este is akad, nem egy őzzel lehetett találkozni az úttesten illetve közvetlenül mellette.

A kedvezőbb időben mindemellett még a motorosok is szép számmal megjelennek majd ezen az úton is, mivel kétkerekűvel is kedvelt úticél.

Mindezekért pedig óvatosságra és megfontolt közlekedésre intjük az autósokat, motorosokat, és természetesen nemcsak az ezúttal hangsúlyosan említett úton!

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 24. 19:28, szombat | Helyi

Elégedetten zárja az évet a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány

Köszönik Mindenkinek az eddigi bizalmat, támogatást és a sok lehetőséget. Jövő tavasszal újult erővel folytatják.

2022. December 16. 14:34, péntek | Helyi

SIKERES KIÁLLÍTÁSOK AZ EUROHÍD ALAPÍTVÁNY SZERVEZÉSÉBEN

Az Eurohíd Alapítvány 2021 végén szomorú szívvel hagyta el a kiállításoknak majd 10 esztendeig otthont adó Rondella Galériát.

2022. December 15. 14:26, csütörtök | Helyi

Esztergomi intézményt is támogat a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. mintegy 600 ezer forinttal támogatta az Esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumot, melyből okostáblát vásároltak a kémiaterembe. Az oktatást segítő eszközt december 14-én, szerdán adták át.

2022. December 08. 16:49, csütörtök | Helyi

MEGNYÍLT A X. MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány szokásos adventi kiállítását a Kapcsolatok Házában, X. Művészet Esztergomért címmel.