Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Június 28. 07:49, péntek | Helyi
Forrás: lvp/MTI

Itt az újabb árvíz – Esztergomnál ma már elsőfokú készültség lehet

Itt az újabb árvíz – Esztergomnál ma már elsőfokú készültség lehet

Újabb árhullám érkezett a Dunán, ez azonban jóval kisebb mint a június eleji rekordáradás. A folyó felső szakaszán ezzel együtt másodfokú a készültség, míg Esztergomnál elérheti a vízszint az elsőfokú szintet.

A Duna Nagybajcsnál másodfokú készültségi szint mellett jelenleg tetőzés közeli állapotban van - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) az MTI-vel. A most levonuló kisebb árhullámról a tájékoztatóban azt közölték, hogy a folyó bajor és ausztriai vízgyűjtő területén, valamint a Morva és a Vág vízgyűjtőjén vasárnaptól szerda reggelig jelentős mennyiségű csapadék hullott, de az elmúlt 24 órában ez nem folytatódott. A legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban sem várható számottevő mennyiségű csapadék - tették hozzá.

Nagybajcsnál tegnap reggel már a másodfokú készültségi szintet meghaladó 576 centimétert mértek, kora délután a folyó tetőzés közeli állapotban van. Ez a vízszint a két héttel ezelőtti árvízi tetőző értéknél több mint három méterrel alacsonyabb - jegyezték meg. Komáromnál, Baján és Mohácson az elsőfokú szint feletti, Esztergomnál az elsőfokú szint körüli, lejjebb, Bajáig pedig elsőfokú szint alatti vízállások kialakulása valószínűsíthető. Budapestnél a víz szintje nem fogja megközelíteni az alsó rakpartot. A tetőzés péntekről szombatra virradóra, 580 centiméter körüli értékkel várható - közölték.

Esztergomnál a Duna ma várhatóan eléri az elsőfokú készültség 5 méteres szintjét. Csütörtök reggel 462 centis volt az áradás, míg szerdán 396 centiméteres.

Ilyen volt a rekordárvíz Esztergomban! - VIDEÓ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.