Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Május 05. 07:37, hétfő | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Ittas vezetők hétvégéje – sok esetben se jogsi, se érvényes műszaki

Ittas vezetők hétvégéje – sok esetben se jogsi, se érvényes műszaki

Jó néhány ittas vezetőt kaptak el a rendőrök a hétvégén megyénkben, köszönhetően annak a fokozott ellenőrzésnek, melynek egyik célja az ittas járművezetők kiszűrése volt. Sok esetben nemcsak az ittasság volt a bűn.

A dorogi rendőrök május 2-án állítottak meg egy járművezetőt Csolnokon. Az egyenruhások arra voltak kíváncsiak, fogyasztott-e a férfi alkoholt, mielőtt autójával útnak indult. A sofőrrel szemben alkalmazott szonda pozitív lett. A járőrök a férfi és autójának okmányait is ellenőrizni akarták, de az csak részben sikerült nekik. A járművezető ugyanis nem tartotta magánál jogosítványát és a kocsi forgalmi engedélyét. A járőrök előállították őt a Dorogi Rendőrkapitányságra, ahol vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a rendőrség, míg az általa elkövetett szabálysértések miatt az egyenruhások helyszíni bírsággal büntették.

Hasonlóképp járt egy tatabányai férfi is, akit a tatai rendőrök állítottak meg május 3-án Tatán. Kacsázva közlekedett az úton, ezért a járművezetővel szemben egyből alkoholszondát alkalmaztak az egyenruhások, melynek eredménye pozitív lett. A rendőrök ezután ellenőrizték a sofőr iratait és a kocsi okmányait. Ennek során kiderült, hogy a jármű műszaki érvényessége február 9-én, a vezető jogosítványának orvosi érvényessége pedig 2012. július 2-án lejárt. A járművezetőt a rendőrök előállították a Tatai Rendőrkapitányságra, ahol ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntető, míg az általa elkövetett szabálysértések miatt szabálysértési eljárásokat indított a rendőrség.

Ittas vezetők hétvégéje – sok esetben se jogsi, se érvényes műszaki

Hibát hibára halmozott az a férfi is, akit járművével május 2-án Tatabányán állítottak meg a Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának rendőrei. Kanyarodásai során nem használta a gépjármű irányjelzőit, ezért akarták őt figyelmeztetni az egyenruhások. A sofőr a rendőröknek elmondta, hogy az autó indexe nem működik, ezért nem láthatták a járőrök a fényjelzést. A rendőrök az intézkedés alatt újabb hiányosságokat állapítottak meg. A járművezető jogosítványának orvosi érvényessége 2013. április 1-jén, a személygépkocsi műszaki érvényessége pedig 2014. március 7-én lejárt. Az egyenruhások ezt követően alkoholszondát alkalmaztak a vezető ellen, melynek eredménye pozitív lett. A férfi a járőrök előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a rendőrség, míg az általa elkövetett szabálysértések miatt az egyenruhások helyszíni bírsággal büntették.

Nem sokkal később újabb autót állított meg a Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőrpárja. Az 1. számú főúton figyeltek fel egy személygépkocsira, melynek jobb oldalán rongálódás nyomait látták. A sofőr elmondta, hogy a horpadásokat ő szerezte, miután egy parkolóban nekiütközött egy másik járműnek. Megijedt és adatai hátragyása nélkül elhajtott a baleset helyszínéről. Az 1. számú főúton haladt, mikor a korábbi koccanása miatti idegességében árokba csúszott. A férfival szemben az egyenruhások alkoholszondát alkalmaztak, mely a helyszínen és később a Tatabányai Rendőrkapitányságon is pozitív értéket mutatott. Ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a rendőrség, a baleset okozásáért pedig helyszíni bírsággal sújtották a rendőrök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT