Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Október 05. 18:01, hétfő | Kék hírek
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

Ittasan tanított vezetni egy szintén ittas nőt

Ittasan tanított vezetni egy szintén ittas nőt

Vádat emelt az esztergomi ügyészség a nő és a férfi ellen is.

Az Esztergomi Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki 2020. február 29-én 1 óra 45 perckor Esztergomban, az Árok utcában ittas állapotban úgy vezetett egy autót, hogy előbb beült a vezető ülésben ülő férfi ölébe, így kormányozta, irányította a járművet és kezelte a jármű pedáljait, majd később egyedül ült a vezető ülésbe és vezette ittasan a járművet, miközben a férfit utasként szállította.

A nő közepes fokban volt ittas állapotban a járművezetéskor, és még jogosítványa sincs. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a nőt pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra ítélje.

Az ügyészség a férfival szemben is vádiratot nyújtott be ittas járművezetés vétsége és járművezetés tiltott átengedése vétsége miatt.

A férfi az eset során enyhe fokú ittas állapotban vezetett, majd azt követően engedte át a vezetést a nőnek. Az ügyészség szerint a férfi ittas állapotban tanította vezetni a nőt.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra ítélje – tette hozzá a vádhatóság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.