Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Március 21. 16:01, hétfő | PR
Forrás: (x)

Izgalmas, relaxáló hobbik felnőtteknek

Izgalmas, relaxáló hobbik felnőtteknek

Remek dolog, ha van munkánk, de nem lehet mindig csak a munkának élni.

Ezt a nagyszüleink és a szüleink is tudták, talán ezért is volt jellemző, hogy a nők a szabadidejükben például kötöttek, horgoltak, hímeztek. Sok család életében az esti rituálé része volt a szeretett hobbi űzése, talán így vezették le a napi stresszt és ily módon készültek fel a másnapra. Manapság ismét egyre többen választanak maguknak hobbit és egyre többen mondanak nemet például a tévére, a számítógépre vagy a telefon nyomkodására, az interneten való szörfölésre. Sokan keresnek olyan szabadidős tevékenységet, ami valóban feltölt és lehetőséget ad a nyugodt alvásra. Mert jó, ha tudjuk, hogy az esti hobbi, még az alvást is javítja. Mutatunk is néhány olyan hobbit, ami kellemesen ellazít, és zavartalan éjszakát ígér.

Régebben olyan hobbit választottak a lányok és asszonyok, amelyeknek volt haszna. Azaz terítőt hímeztek, pulcsit, sálat, mellényt kötöttek, vagy dekorációkat horgoltak, amelyek aztán remek díszei lettek a házuknak, a lakásuknak. A kötés, a hímzés és a varrás, azok számára kiváló hobbi, akik viselni is szeretnék a remekműveiket, vagy akik saját kezűleg szeretnének a lakásukba dekorációkat készíteni. Ráadásul ezek a tevékenységek nagyon pozitívan hatnak az elmére és a lélekre.

Az olvasás kezd ismét divatba jönni. A számítógépek és a különféle elektronikai eszközök berobbanásával egyre kevesebben vettek hagyományos könyvet a kezükbe. Napjainkban azonban ismét sokan választják a papíralapú könyveket és sokan, mintegy esti rituáléként olvasnak. Egy jó könyv, az egyik legjobb mód arra, hogy kikapcsoljuk az agyunkat, hogy ne a nap történésein és stressz forrásain agyaljunk, azaz, hogy testileg és lelkileg is ellazuljunk. Az olvasás is jobb alvást ígér, csakúgy, mint a keresztrejtvényfejtés. Ráadásul, mindkettő javítja a kognitív funkciókat és csökkenti a neurodegeneratív betegségek kialakulásának esélyét idősebb korban.

Egy modern hobbit is választhatunk magunknak, mint amilyen a gyémántfestés is. A gyémántfestés egy egyedülálló, művészeti forma, amely Ázsiában jött létre egy évtizeddel ezelőtt. A keresztmetszetes hímzés és a számok szerinti festés kombinációja. Nem igényel semmiféle készséget és kreativitást. Nagyon könnyedén elsajátítható a gyémántfestés folyamata, a végeredmény pedig egy gyönyörű műalkotás lesz. Ha kedvet kaptunk ehhez a hobbihoz, akkor a gyémántfestő készlet lehet a segítségünkre.

A kikapcsolódásnak és a feltöltődésnek az egyik legjobb módja, ha elalvás előtt meditálunk vagy kellemes, nyugtató zenét hallgatunk. A nyugtató dallamok hangulatjavító hatással bírnak, míg a meditáció oldja a szorongást és segít megszabadulni a negatív gondolatoktól.

Címkék: gyémántfestő, hobbi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.