Városlista
2023. november 30, csütörtök - András, Andor

Hírek

2019. Július 02. 08:32, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Izgalmas táborban vehettek részt ifjú polgárőreink

Izgalmas táborban vehettek részt ifjú polgárőreink

Június 25. és 28. között zajlott le a harmadik Ifjú Polgárőr Tábor térségünkben, amelynek az izgalmas programok mellett kiemelt témája a közlekedésbiztonság volt.

A csépi tábor négy napja alatt 39, 13 és 17 év közötti gyermek vett részt különböző szakmai programokon, a rendőrség, valamint a polgárőrség és katasztrófavédelem munkatársai közreműködésével.

A tábor megnyitóján részt vett Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Farkas Gábor dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány.

A tábor megnyitóját követően lovas polgárőr bemutatót tartott a Nagyigmándi Polgárőr Egyesület, valamint a Naszályi „Sólyom” Polgárőr Egyesület lovas tagozata.
A bemutatók követően zenés ismerkedős estet tartottak a résztvevők, az eseményen pedig a táborozók részére a NOISE+ zenekar adott koncertet.

A tábor második napján a gyermekeknek a rendőrség két munkatársa tartott közlekedés biztonsági előadást. A délelőtt folyamán egy prezentációt mutattak be a táborozóknak, melyeken a gyalogos, valamint kismotoros közlekedéssel kapcsolatos szabályokat ismerhették meg.

Az előadást követően a táborozók kipróbálhatták a részeg szemüveget egy ügyességi pályán.

Ebéd után került sor a disco baleset szimulálásra, amelyben a polgárőrök rendőr-polgárőr közös szolgálatot láttak el, és a szimuláció szerint szolgálat ellátás közben egy oszlopnak csapódott járművet észleltek.

A disco baleset szimulálásában részt vett a polgárőrség, a rendőrség, a katasztrófavédelem, valamint az Országos Rendezvénybiztosító Mentőszolgálat Kft. munkatársai.

A baleset szimulálást követően a körülményeit a rendőrség munkatársai a táborozókkal közösen elemezték ki és beszéltek meg, hogy ilyen esetben mit tehetnek, mint járókelők, illetve milyen feladataik vannak polgárőrként.
Ezt követően a police medic előadás keretében elsősegély-nyújtási feladatokat, valamint az újra élesztés folyamatát mutatták be ambubabán a szakemberek.
A tábor harmadik napján a gyerekek ellátogattak a Tárkány területén található KRESZ parkba.

A délelőtt folyamán kerékpáros, valamint gyalogos közlekedéssel kapcsolatos előadást tartott Jócsik Péter törzsőrmester, a kisbéri rendőrkapitányság részéről. Az előadás keretén belül megtanulhatták a rendőri karjelzéseket, amit a helyi KRESZ pályán gyakorolhattak.

Délután Komáromban a Vizirendőrségen ismerkedhettek meg a Vizi rendőrök munkájával egy részletes bemutatóban a táborozók, amelyben kiemelt figyelmet kapott a természetes vizekben történő fürdőzés szabályai. Ezt követően a rövid hajóutat tettek a Dunán. A programok Pannónia Vizi Polgárőr Egyesület, valamint a Fertő Tavi Speciális Kutató és Mentő Vízi Polgárőr Egyesület és BRFK DVRK Komáromi őrs segítségével valósultak meg.

A tábor utolsó napján a délelőtt folyamán polgárőr előadást tartott Beck Attila, a Komárom-Esztergom megyei Polgárőr Szövetség Oktatási munkabizottságának tagja. A fiatalok megismerhették a polgárőrség történetét, munkáját, illetve a polgárőrökre vonatkozó jogszabályokat – számolt be a táborról a megyei polgárőr szövetség oldalán, ahol még több fotó látható.

Címkék: polgárőr, tábor

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.