Városlista
2022. május 19, csütörtök - Ivó, Milán

Hírek

2012. Szeptember 18. 09:10, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Új irodában, mégis otthon segít a családsegítő alapítvány

Új irodában, mégis otthon segít a családsegítő alapítvány

Új irodában működik az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány, melynek célja a családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítésére, valamint a gyermekvállalás fontosságának hangsúlyozása.

A kedd 17 órai irodanyitó ünnepségét követően az önkormányzat udvarában, az okmányirodával szemben működik az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány, mely számos programmal segíti az esztergomi családokat. Így egyebek közt a „Családokat támogató komplex programsorozat az esztergomi családi közösségekért” című projektjével.

Ezt a pályázatot a családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítésére írta ki az a szervezet, mely uniós támogatást is nyert elképzelésére. Ennek köszönhetően a program már április közepén beindult és tíz hónapig tart. A projekt során az alapítvány a tízéves tapasztalatára támaszkodva, tematikus programokkal, előadásokkal, rendszeres foglalkozásokkal, egyéni tanácsadással valamint családlátogatások során éri el a kamaszokat, kisgyermekes szülőket és kamasz gyermeket nevelő családokat. Általános cél a munka és gyermekvállalás összeegyeztethetőségének erősítése, a gyermekvállalás népszerűsítése, a családon belüli konfliktusok kezelése, a szülői szerep segítése.

Programjainkkal ösztönözzük a családbarát közösségek kialakulását, tudatosítjuk a harmonikus családi élet és gyermekvállalás fontosságát” – olvasható a szervezet közleményében.

Célunk olyan komplex szolgáltatások nyújtása az esztergomi családok számára, melynek egyes elemei egymás hatását kiegészítik, erősítik, és amelyek között mindenki talál a saját jelenlegi élethelyzetének és igényének megfelelőt. Hisszük, hogy munkánk segíti a kis helyi közösségek kialakulását, megerősödését” – tér ki a részletekre a kommüniké.

A projektben négy esztergomi nagycsaládos édesanyát alkalmaz az alapítvány félállásban, a programhoz pedig az esztergomi önkormányzat egy iroda rendelkezésre bocsájtásával járul hozzá.

Ez a program egy jó példa arra, hogy egy uniós pályázat, egy civil szervezet, önkéntesek és egy önkormányzat együttműködése egy sok emberhez eljutó nagyszerű programsorozatot tud létrehozni” – tette hozzá Lukács Anikó, az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány munkatársa, akit a luna@esszencia.hu emailcímen és a 30/412-52-12-es számon lehet további részletekről kérdezni.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 18. 13:53, szerda | Helyi

Felborult egy autó a 11-es főúton

Május 18-án, szerdán 13 óra után lesodródott az útról, és a szántóföldön a tetejére borult egy személyautó a 11-es főút 71-es kilométere közelében, Tát és Esztergom között.

2022. Május 18. 13:12, szerda | Helyi

Migránsokat fogtak el Esztergomban

Május 18-án, szerdán reggel egy migránsokkal teli kisbuszt állítottak meg a rendőrök Esztergomban, a Nagy Duna sétánynál.

2022. Május 18. 11:44, szerda | Helyi

SOS!!!! Örökbefogadókat keresünk!

Ez a poszt több órányi mély levegő vétel, nyugodjunk meg, mert letiltanak gondolat után született.

2022. Május 18. 09:36, szerda | Helyi

Kórustalálkozó Táton!

A Táti Német Nemzetiségi Önkormányzat szeretettel meghívja Önt és kedves családját 2022. május 21. (szombat) 15 órára a Táti Kultúrházban megrendezésre kerülő KÓRUSTALÁLKOZÓRA.