Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2011. December 22. 12:53, csütörtök | Belföld
Forrás: Stop.hu/Autolabor.hu

Új sportautót mutatott be a magyar tervezőzseni - FOTÓK

Új sportautót mutatott be a magyar tervezőzseni - FOTÓK

A Faralli & Mazzanti által gyártott Evantra exkluzivitásához kétség sem férhet.

A 38 éves Luca Mazzanti sok gyerekhez hasonlóan, egy teljesen saját építésű, működőképes csodaautóról álmodozott fiatalként. A különbség közte és a többi fiatal között az, hogy ő nem adta fel álmát felnőttként sem, hanem minden erejét annak megvalósításába fektette.

Már a '90-es évek korai szakaszában elkezdett együtt dolgozni azzal a Mario Farallival, akinek már akkor húsz éves tapasztalata volt az olyan ritka autók restaurálásában, mint a Cisitalia 202, a Ferrari 500 Mondial, vagy az "Il mostro" Maserati 450 Costin/Zagato. Ez utóbbit maga Stirling Moss vezette az 1957 Le Mans-i versenyen.

2001-ben együtt megalapították az F&M (Faralli és Mazzanti) Auto-t, mely egyedi vásárlói rendeléseket valósít meg. Részt vettek például az Antas és a Vulca automobilok megépítésében is. A teljesen saját építésű négykerekűre azonban egészen mostanáig kellett várnia az embereknek. Miután három éven át közösen tervezték az autót a magyar dizájner Tárnok Zsolttal, Mazzanti készen áll, hogy bemutassa a legelső F&M Auto gyártmányú kocsit, az Evantrát.

A cikket tovább olvashatja az Autolabor.hu oldalon.

Címkék: Evantra, Luca Mazzanti

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:21, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.