Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Október 12. 07:25, szerda | Belföld
Forrás: OrintPress

Új szabályok a lőfegyverek kivitelére

Új szabályok a lőfegyverek kivitelére

A képviselők új, az Európai Tanáccsal előzetesen egyeztetett szabályokat fogadnak el csütörtökön a polgári használatú lőfegyverek - például sport- és vadászfegyverek - kiviteléről.

A lehető legnagyobb biztonság garantálása mellett az Európai Parlament azt is igyekezett elérni, hogy az Unióból ideiglenesen kiutazó sportlövőknek és vadászoknak ne kelljen felesleges eljárásokkal bajlódniuk.

Az új uniós rendelet célja az ENSZ lőfegyverekről szóló jegyzőkönyvének uniós végrehajtása. A jegyzőkönyv a lőfegyverek illegális gyártásának és kereskedelmének visszaszorítása érdekében például hatékony exportellenőrzést ír elő.

Az európai exportőröknek engedélyt kell kérniük a tagállamoktól, ha lőfegyvereket, azok részeit, illetve lőszert kívánnak kivinni EU-n kívüli országokba. A kiviteli engedély megadása előtt a tagállamoknak meg kell győződniük arról, hogy a célországnak nincs-e ellenvetése a fegyver bevitele vagy tranzitja ellen. Nem kell engedélyt kérniük a vadászoknak és sportlövőknek, ha két éven belül visszatérnek az EU-ba, és kiutazásuk célját igazolják. A kérdésről csütörtökön tartanak végszavazást az Európai Parlamentben.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára