Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2012. November 24. 11:46, szombat | Helyi
Forrás: KEMRFK

Újabb kábszerültetvényes bukott le - videó, fotók

Újabb kábszerültetvényes bukott le - videó, fotók

Kábítószer termesztés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a megyei rendőrség egy 50 éves tatabányai férfi ellen. A gyanúsítottat péntek este összehangolt akció keretén belül fogták el és vették őrizetbe.

A termesztő családi házának egyik helyiségében alakította ki az ültetvényt. Elmondása szerint a cserepekbe cannabist ültetett. A nyomozók jelentős mennyiségű, összesen 179 tő növényt foglaltak le és adtak át szakértői vizsgálatra. A házkutatás során további – mintegy öt kilogramm mennyiségű – szárított növényi származékot találtak a rendőrök.

A házkutatással egy időben a járőrök Tatabánya belterületén közúti ellenőrzés során igazoltattak egy 45 éves helybeli férfit, aki gépjárműjével közlekedett. Zavart viselkedése miatt a rendőrök átvizsgálták személygépkocsiját és ruházatát. Ennek során az intézkedés alá vont személynél ismeretlen eredetű növényi származékot találtak, ezért további intézkedés céljából előállították a tatabányai rendőrkapitányságra, ahol a vele szemben alkalmazott gyorsteszt kábítószer jelenlétét mutatta ki a szervezetében. Kihallgatása során elmondta, hogy a nála talált több mint 80 gramm „anyagot” attól a férfitól vette, akinél a nyomozók épp házkutatást tartottak. A 45 éves tatabányai férfi ellen kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt a rendőrség eljárást indított.

Az 50 éves „ültetvényest” termesztéssel jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.