Városlista
2023. november 30, csütörtök - András, Andor

Hírek

2012. Március 14. 14:05, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress

Újabb üzemanyagot kaptak a piacok

Újabb üzemanyagot kaptak a piacok

Erősödnek a tőzsdék ma reggel is a tegnapi impozáns amerikai emelkedés után.

A hangulat már tegnap reggel jó volt, mert a japán jegybank kiterjesztette a kötvényvásárlási programját. Aztán délelőtt a német ZEW- konjunktúraindex, délután az erős amerikai kiskeradat melengette a befektetők szívét.

A Fed elnöke este célzott egy újabb monetáris lazító programra, ugyanakkor a rövidtávú inflációs veszélyekről is beszélt, amelyet a drágul energia és üzemanyagárak okoznak. Az olaj emelkedett az arany piacán viszont úgy tűnik elszakadt a cérna. Az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény nem változtatott az alapkamaton, amely így maradt 0 és 0,25 százalék között, így ez nem okozott meglepetést.A jegybankárok ezúttal is a gazdaságra leselkedő kockázatokat hangsúlyozták. A kockázati tényezők között új elemként szerepel, hogy az olaj- és a benzinárak emelkedése miatt az inflációs nyomás átmeneti erősödésével számolnak. A Fed szerint a világ pénzpiacain enyhültek ugyan a feszültségek, de a kockázatok továbbra is jelentősek. Megpattantak tegnap a nyersanyagárak, az amerikai könnyűolaj jelenleg a 107 dolláros szintet súrolja, a Brent 126 dollár fölé került. Az arany ára azonban lejjebb süllyedt, most 1678 dollár az unciánkénti jegyzés, az ezüst ára pedig 34 dollár alá került.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 30. 09:17, csütörtök | Külföld

Megérkeztek Romániába a Norvégiától vásárolt első F-16-os harci repülők

Megérkezett Romániába a Norvégiától vásárolt első három F-16-os harci repülőgép - közölte szerdán a román védelmi minisztérium (MAPN).

2023. November 30. 06:00, csütörtök | Külföld

Ferenc pápa még nincs jól, ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét

Ferenc pápa a szerdai általános audiencián azt mondta, hogy még nincs jól, s ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét influenzás megbetegedése miatt.

2023. November 28. 06:00, kedd | Külföld

Vatikán: Ferenc pápa jobban van

Ferenc pápa állapota jó és stabil, nincsen láza és légzési nehézségei is enyhültek - közölt új információkat az egyházfő egészségének javulásáról Matteo Bruni szentszéki szóvivő hétfőn.