Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Július 10. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Japán rekreációs központ és dojo épül Szentgyörgymezőn

Japán rekreációs központ és dojo épül Szentgyörgymezőn

Japán stílusú rekreációs központot alakít ki Szentgyörgymezőn az Aikido Tada Ima Dojo, mely egyebek közt Aikido edzésekkel, jógával, meditációs foglalkozásokkal és japán masszásokkal várja szeptembertől az érdeklődőket.

Uniós támogatással építi meg a több éve sikerrel működő esztergomi Aikido Tada Ima Dojo a japán stílusú Tada Ima Rekreációs Központot az egyesület jelenlegi gyakorlóhelyén, Szentgyörgymezőn a Dessewffy utcában. A központ szeptembertől majd az Aikido edzések mellett különböző rekreációs foglalkozásoknak is autentikus helyet kínál.

Képzeljék el, ahogy belépnek a Tada Ima Rekreációs Központ dojojába, melynek hatalmas, 8 méter széles elhúzható tolóajtaja egy japán zen kertre nyílik. Megszűnik a külvilág, a napi gondok, a stressz, és a „csak most, csak ez a pillanat létezik” érzés keríti hatalmába az embert, melyet a dojo neve is jelent: Tada Ima” – fejtette ki a dojo Facebook oldalán az alapító és vezető.

Havasi Tamás, aki amellett, hogy jogász, már közel 20 éve gyakorolja az Aikido japán harcművészetet és jelenleg 3. dan Aikikai fokozattal rendelkezik, már hét éve adja át gyerekeknek és felnőtteknek tudását. A szentgyörgymezői gyakorló helyet azonban a folyamatosan bővülő létszám miatt kinőtte a dojo, ezért épül egy uniós projekt keretében a korszerű, tágas, japán stílusú új rekreációs központ, benne a dojoval (gyakorlóterem) és a szükséges kiszolgáló helyiségekkel, öltözőkkel és vizesblokkokkal.

Japán stílusú rekreációs központot alakít ki Esztergomban az Aikido Tada Ima Dojo

Az épülő központban a rekreációs tevékenységek olvasztótégelyét kívánjuk létrehozni az Aikido edzések mellett, részt vehetünk például jóga vagy zazen meditációs foglalkozásokon, illetve felfrissülhetünk speciális japán masszásokkal. A japánkertben szauna és fűthető fürdődézsa is helyet kap, valamint fedett teraszán egy teát elfogyasztva beszélgethetnek a különböző csoportokba járó gyakorlótársak” – olvasható a dojo Facebook oldalán.

A Tada Ima Rekreációs Központ a tervek szerint szeptemberétől várja régi és új gyakorló társait. Az Aikido edzések természetesen az építkezés alatt is zavartalanul folynak a jelenlegi gyakorlóhelyen, így aki nem szeretne szeptemberig várni, hogy egészségesebb életmódot folytatva egy új rekreációs mozgásformát, a tradicionális japán Aikidót kipróbálja, jelentkezzen dojoban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.