Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Január 17. 09:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Polgármesteri Hivatal

Járási építési ügyek Esztergomban, gyorsabb ügyintézés

Járási építési ügyek Esztergomban, gyorsabb ügyintézés

Esztergomban intézheti az egész esztergomi járás közel 95 ezer lakosa építési ügyeit a jövőben, melyhez már megalakult az Esztergomi Járási Építési Hivatal. Gyorsabb lehet az ügyintézés.

A járási hivatalok közigazgatási feladatainak és az önkormányzatoknál maradt hatósági munkák átcsoportosításával kapcsolatban január elsejével új rendszerre állt át az ország. Az építési engedélyek kiadására ezentúl a járási székhelyek szerint illetékes jegyző és annak hivatala jogosult, ezzel párhuzamosan pedig minden település polgármestere településképi véleményezési jogot kapott. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Esztergomban intézik az egész esztergomi járás közel 95 ezer lakosának építési ügyeit, az ehhez szükséges erőforrásokat pedig az esztergomi polgármesteri hivatalnak kell biztosítania. Jó hír a járásban építkezni kívánóknak, hogy az országban az elsők között állt fel január elején az Esztergomi Járási Építési Hivatal hét fővel, valamint az elektronikus ügyintézéshez szükséges infrastruktúrával. Remélhetőleg a terület bejárásához elengedhetetlenül szükséges gépjármű is hamarosan a szakiroda rendelkezésére áll majd.

Az elsők között létrejött Esztergomi Járási Építési Hivatal mellett az országban elsőként állt fel az Esztergomi Járási Földhivatal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.