Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Október 08. 09:36, hétfő | Helyi
Forrás: Forrás: Bárd Edit

Játék, nyeremények, érdekességek a Ritkaságok Napján

Játék, nyeremények, érdekességek a Ritkaságok Napján

A Múzeumok Őszi Fesztiválja országos rendezvénysorozat részeként az esztergomi múzeumok, a megyei levéltár és más kiállítóhelyek október 13-án Ritkaságok napja címmel egésznapos programra és játékra várják a látogatókat.

A múzeumok gyűjteményének alig néhány százaléka látható az állandó kiállításokon, ezt szeretné ellensúlyozni a Ritkaságok napja rendezvény október 13-án, amikor néhány különleges, ritka vagy értékes tárgyat vesznek elő a raktárból a múzeumi szakemberek, és egyetlen napig a nagyközönség elé tárják a kincseket. Ezen a napon 10 és 17 óra között azoknak is érdemes lesz felkeresni a Balassa Bálint Múzeum, a Duna Múzeum, a Keresztény Múzeum, a Komárom-Esztergom Megyei Levéltár, a MNM Vármúzeuma, a Prímás Pince és a Szamos Cukrászda kiállításait, akik visszatérő látogatói ezen intézményeknek!

A Ritkaságok napján a látogatók különleges, az állandó kiállításban nem szereplő gyűjteményi tárgyakkal ismerkedhetnek meg. Az intézmények szakemberei a tárgyakhoz kapcsolódó előadásokat, foglalkozásokat is tartanak ezen a napon, hogy a látogatók minél jobban megismerjék a ritkán látható értékeket. A helyszíneket egy közös játék is összeköti majd: a játékosoknak mindenhol egy a kiállított ritkaságokhoz kapcsolódó kérdésre kell helyesen válaszolniuk. A válaszokért pecsétet kapnak; valamennyi pecsét összegyűjtéséért azonnali ajándék jár, a játék végén pedig a résztvevő intézmények által felajánlott, értékes nyereményeket sorsolnak ki a játékosok között.

A rendezvényhez kapcsolódóan a résztvevő intézmények közös jegyet adnak ki, mellyel az adott napon valamennyi helyszín meglátogatható.

További információ a résztvevő intézmények honlapján és a Múzeumok Őszi Fesztiváljának oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT