Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2021. December 08. 06:32, szerda | Helyi
Forrás: esztergom.hu

Jelentkezés szavazatszámláló bizottsági tagságra

Jelentkezés szavazatszámláló bizottsági tagságra

Szavazatszámláló bizottságok választott tagjának, illetve póttagjának lehet jelentkezni. Erről városunk jegyzője, az esztergomi Helyi Választási Iroda vezetője adott ki közleményt az esztergom.hu oldalon.

Tisztelt Választópolgár!

Ezúton szeretnénk Önt arról tájékoztatni, hogy a 2018-ban megválasztott szavazatszámláló bizottságok mandátuma a 2022-es országgyűlési választás kiírását követően lejár. Lehetőség lesz a szavazókörökben működő új szavazatszámláló bizottságok választott tagjának, illetve póttagjának jelentkezni.

A szavazatszámláló bizottságok a választópolgárok független, kizárólag a törvénynek alárendelt szervei, amelyeknek elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása. A szavazatszámláló bizottságnak csak a településen lakcímmel rendelkező választópolgár lehet választott tagja. A szavazatszámláló bizottság választott tagjairól a Jegyző előterjesztésére a Képviselő-testület dönt, várhatóan a 2022. januári vagy februári ülésén. A választott tagok mandátuma a következő általános országgyűlési képviselő választásig tart. Választott póttagok munkájára akkor lesz szükség, ha a választási ciklus alatt valamelyik választott tag nem tudja vállalni a munkát, vagy nem lesz elegendő olyan tag, akiket valamelyik jelölt delegál. A választási bizottság választott tagjai tiszteletdíjra jogosultak.

Amennyiben a szavazatszámláló bizottság választott tagjaként szívesen részt vállalna a választási feladatokban, akkor kérjük, szíveskedjen kitölteni a Jelentkezési lapot (amely letölthető a város honlapjáról, vagy átvehető a Városháza portáján), és postán, e-mailen, vagy személyesen visszajuttatni az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatalban működő Helyi Választási Irodába (2500 Esztergom, Széchenyi tér 1. e-mail: valasztas@esztergom.hu).

Bővebb információval a Helyi Választási Iroda munkatársai a (33) 542-069 telefonszámon készséggel állnak rendelkezésre. Választott taggá vagy póttaggá történt megválasztásáról írásban tájékoztatjuk.

Schottner Norbert
jegyző, az esztergomi Helyi Választási Iroda vezetője

Fotó: esztergom.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 15:06, kedd | Helyi

Magyar Kémiaoktatásért Díj 2022

Általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma.

2022. Május 24. 09:49, kedd | Helyi

Munkagéppel emeltek meg két autót Esztergomban, amíg kilopták a katalizátorukat

Pár tízezer forintot kaptak a lopott alkatrészekért.

2022. Május 24. 09:37, kedd | Helyi

Zivatarok miatt figyelmeztetés van érvényben

Csapadékból nem lesz hiány az elkövetkező órákban, ugyanis országszerte zivatarokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 24 és 32 fok között várható.

2022. Május 23. 16:22, hétfő | Helyi

Ultrafutóversenyen lettek bajnokok a dorogi Richteresek

Május 21. és 23. között első alkalommal rendezték meg a Runionhoz tartozó egyesületek a MyWay240 elnevezésű ultrafutóversenyt. A Balatont megkerülő versenyen a dorogi Richteresek nyerték meg a csapat-bajnoki címet!