Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2021. December 08. 06:32, szerda | Helyi
Forrás: esztergom.hu

Jelentkezés szavazatszámláló bizottsági tagságra

Jelentkezés szavazatszámláló bizottsági tagságra

Szavazatszámláló bizottságok választott tagjának, illetve póttagjának lehet jelentkezni. Erről városunk jegyzője, az esztergomi Helyi Választási Iroda vezetője adott ki közleményt az esztergom.hu oldalon.

Tisztelt Választópolgár!

Ezúton szeretnénk Önt arról tájékoztatni, hogy a 2018-ban megválasztott szavazatszámláló bizottságok mandátuma a 2022-es országgyűlési választás kiírását követően lejár. Lehetőség lesz a szavazókörökben működő új szavazatszámláló bizottságok választott tagjának, illetve póttagjának jelentkezni.

A szavazatszámláló bizottságok a választópolgárok független, kizárólag a törvénynek alárendelt szervei, amelyeknek elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása. A szavazatszámláló bizottságnak csak a településen lakcímmel rendelkező választópolgár lehet választott tagja. A szavazatszámláló bizottság választott tagjairól a Jegyző előterjesztésére a Képviselő-testület dönt, várhatóan a 2022. januári vagy februári ülésén. A választott tagok mandátuma a következő általános országgyűlési képviselő választásig tart. Választott póttagok munkájára akkor lesz szükség, ha a választási ciklus alatt valamelyik választott tag nem tudja vállalni a munkát, vagy nem lesz elegendő olyan tag, akiket valamelyik jelölt delegál. A választási bizottság választott tagjai tiszteletdíjra jogosultak.

Amennyiben a szavazatszámláló bizottság választott tagjaként szívesen részt vállalna a választási feladatokban, akkor kérjük, szíveskedjen kitölteni a Jelentkezési lapot (amely letölthető a város honlapjáról, vagy átvehető a Városháza portáján), és postán, e-mailen, vagy személyesen visszajuttatni az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatalban működő Helyi Választási Irodába (2500 Esztergom, Széchenyi tér 1. e-mail: valasztas@esztergom.hu).

Bővebb információval a Helyi Választási Iroda munkatársai a (33) 542-069 telefonszámon készséggel állnak rendelkezésre. Választott taggá vagy póttaggá történt megválasztásáról írásban tájékoztatjuk.

Schottner Norbert
jegyző, az esztergomi Helyi Választási Iroda vezetője

Fotó: esztergom.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.