Városlista
2022. október 3, hétfő - Helga

Hírek

2020. Július 16. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Jelentősen fejlesztett a piliscsévi tejfeldolgozó

Jelentősen fejlesztett a piliscsévi tejfeldolgozó

Modern pasztör-, sajtkád és tejhűtő segíti a hatékony termelést a piliscsévi Apis Farm-nál.

Hertlik Máté az Apis Farm őstermelője a LEADER program keretében 200 literes pasztör-, sajt kád és 200 literes tejhűtő tartály beszerzésére nyújtott be pályázatot, amelyet a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága és a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület támogatásra érdemesnek találta.

A beszerzett eszközök segítségével könnyen, gazdaságosan, higiénikusan lehet készíteni és tárolni a pasztőrözött tejet, tejes italokat, joghurtokat, túrót, kefír- és sajttermékeket. A kisüzemek alapvető berendezése a termékkád, amely kád pasztör-, sajt-, joghurt- és túrókád is egyben. A tejhűtőben szakszerű körülmények között tárolható a tej, ezáltal könnyen lehet egyenletesen biztosítani a termeléshez szükséges alapanyag mennyiséget. A pasztörkád villamos hálózatról és gázról is üzemeltethető, számos előre megadott program szerinti üzemlehetőséget biztosít.

Beépített keverő motor és keverő rendszerrel, rozsdamentes, duplafalú kivitellel és hőn tartó funkcióval is rendelkezik. A tejhűtő is rozsdamentes, duplafalú anyagból készül, kiválasztott hőfokon folyamatos keverést biztosít. Az eszközök beszerzésével csökkenthetők a manuális feladatok száma, emelhető a kisüzem termelő kapacitása és hatékonysága – közölte közleményében a kisüzem.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 16:43, csütörtök | Helyi

Technológiai korszerűsítés megvalósítása a C-SPED 84 Kft.-nél

C-SPED 84 Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 120,32 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatásban részesült.

2022. Szeptember 28. 08:36, szerda | Helyi

A Grand Hotel Esztergom csapatába Recepcióst keresünk!

A szálloda – a Continental Group üzemeltetésében – a város központjában épült, a Mária Valéria hídra felvezető Táncsics utcában, a Prímás-szigeten.

2022. Szeptember 26. 09:17, hétfő | Helyi

Már Esztergomban és környékén is házhoz szállít a Tesco