Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Július 16. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Jelentősen fejlesztett a piliscsévi tejfeldolgozó

Jelentősen fejlesztett a piliscsévi tejfeldolgozó

Modern pasztör-, sajtkád és tejhűtő segíti a hatékony termelést a piliscsévi Apis Farm-nál.

Hertlik Máté az Apis Farm őstermelője a LEADER program keretében 200 literes pasztör-, sajt kád és 200 literes tejhűtő tartály beszerzésére nyújtott be pályázatot, amelyet a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága és a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület támogatásra érdemesnek találta.

A beszerzett eszközök segítségével könnyen, gazdaságosan, higiénikusan lehet készíteni és tárolni a pasztőrözött tejet, tejes italokat, joghurtokat, túrót, kefír- és sajttermékeket. A kisüzemek alapvető berendezése a termékkád, amely kád pasztör-, sajt-, joghurt- és túrókád is egyben. A tejhűtőben szakszerű körülmények között tárolható a tej, ezáltal könnyen lehet egyenletesen biztosítani a termeléshez szükséges alapanyag mennyiséget. A pasztörkád villamos hálózatról és gázról is üzemeltethető, számos előre megadott program szerinti üzemlehetőséget biztosít.

Beépített keverő motor és keverő rendszerrel, rozsdamentes, duplafalú kivitellel és hőn tartó funkcióval is rendelkezik. A tejhűtő is rozsdamentes, duplafalú anyagból készül, kiválasztott hőfokon folyamatos keverést biztosít. Az eszközök beszerzésével csökkenthetők a manuális feladatok száma, emelhető a kisüzem termelő kapacitása és hatékonysága – közölte közleményében a kisüzem.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT