Városlista
2023. november 30, csütörtök - András, Andor

Hírek

2020. Augusztus 24. 17:00, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Jó gyakorlatok a mélyszegénységből való kitörésért - MEGHÍVÓ

Jó gyakorlatok a mélyszegénységből való kitörésért - MEGHÍVÓ

Augusztus 29-én szombaton 16 órától Esztergom-Kertvárosban a Féja Géza Közösségi Ház kertjében folytatódik a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Közösségi együttműködést erősítő rendezvénysorozata.

Idén Komárom, Vértesszőlős és Ete után már a 4. ilyen esemény lesz.

Az EFOP 1.6.3 projekt keretében szervezendő esemény fókuszában ezúttal ismét a roma célcsoport lesz. A rendezvény címe "követendő jó gyakorlatok a mélyszegénységből való kitörés és a sikeres boldogulás érdekében”. Az eseményen az autentikus művészeti produkciót követően köszöntőt mond Borsó Tibor a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés alelnöke, a projekt szakmai vezetője, Erős Gábor Esztergom város alpolgármestere és Góman János az esztergomi Roma nemzetiségi önkormányzat elnöke. A rendezvény egy rendhagyó programmal kezdődik, ugyanis Barna Gyula, vagy ahogy mindenki ismeri „Pásztor Pista” tart előadást a hit szerepéről a roma közösségek életében.

A Sikeres brandépítés és egy jól működő vállalkozás gyakorlati receptjét már Sztojkáné Hergovics Györgyi a Befogadó Társadalomért Egyesület elnöke mutatja be. Az előadásában a „Gipsy Style” társadalmi vállalkozás és tehetséggondozó program részleteibe avatja be majd az érdeklődőket. Az előadások sora ezzel nem ér véget, ugyanis ezt követi a sport világában sikeres boldogulás bemutatását szolgáló gyakorlati útmutató arról, miként is lehet érvényesülni egy roma személynek a sport világában. A pénzügyi világ útvesztőiben való sikeres eligazodást segítheti Parragi Attila gyakorlatorientált előadása, aki az adósságkezelés és a sikeres családi költségvetés tervezéshez ad hasznos tanácsokat. Kiemelt célkitűzés a roma célcsoport esélyteremtő programokba vonása, a sikeres bevonás lehetőségeiről és tapasztalatairól már Danó Ibolya a KEM Kormányhivatal roma referense ad betekintést. A megyei önkormányzat EFOP 1.6.3 projektjét - amelynek keretében ez az esemény is megvalósult - Csapucha Árpád felzárkózási munkatárs mutatja be. A szervezők a rendezvény alatt gyermekmegőrzést és pályázati tanácsadást is biztosítanak.

Az EFOP-1.6.3-17-2017-00008 kódszámú „Felzárkózás politikai konzultáció és program Komárom-Esztergom megyében” című projekt keretében kerül megrendezésre a vértesszőlősi közösségi együttműködést erősítő esemény is. A Közösségi együttműködést erősítő rendezvények szervezésének célja a projekt szempontjából érintett célcsoportok problémáinak feltárása, felzárkóztatásuk segítése ismeretek és jó gyakorlatok átadásával, együttműködések generálásával. A projekt kiemelt célja egy olyan széles körű összefogás, konzultációs rendszer megteremtése a megyében, amely hozzájárul a hátrányos helyzetű, (nők, gyermekek, fogyatékosok, idősek, romák) célcsoportok problémáira adható válaszok kidolgozásához és megvalósításához. A projekt során a megyei önkormányzat széleskörű partnerségi tervezés során elkészítette az úgynevezett „Szolgáltatási út térképet” is, ami a megyében meglévő szolgáltatások lakossághoz való elérésének vizsgálatát foglalja magába (különös tekintettel a helyi szinten hiányzó szolgáltatásokra és a hátrányos helyzetű célcsoportokra. A projekt keretében a feltárt hiányosságokra megoldási javaslatokat is megfogalmaznak majd a megyei esélyteremtő paktum megalkotásával.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.