Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Július 28. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Jó ütemben halad a mellékutak felújítása

Jó ütemben halad a mellékutak felújítása

Jó ütemben haladnak a Magyar Közút Zrt. mellékút-felújítási projektjei, közölte a cég a minap közleményben. A program Komárom-Esztergom megyét is érinti.

Jó ütemben haladnak a Magyar Közút Zrt. mellékút-felújítási projektjei; az év első felében befejeződött csaknem 60 kilométernyi alsóbbrendű út teljes körű rekonstrukciója, mintegy 400 kilométernyi szakasz felújításán már dolgoznak a kivitelezők, több mint 200 kilométernyi szakasz felújítása pedig előkészítési, közbeszerzési fázisban van - közölte a társaság pénteken.

Európai uniós forrásokból összesen csaknem 438 kilométernyi, régóta felújításra váró alsóbbrendű út újult meg teljes egészében 2010 eleje és 2012 vége között. Idén ennek több mint másfélszerese valósul meg, az Új Széchenyi Terv keretében 2013-ban összesen mintegy 660 kilométernyi, erősen leromlott állapotú mellékút felújítására kapott támogatást a Magyar Közút. A projektek összértéke eléri a 87,8 milliárd forintot.

A társaság közleménye szerint idén már bejeződött a Baranya megyei Alsómocsoládi bekötőút 7,2, a Csongrád megyei Röszke-Mórahalom összekötő út 9,9, a Királyhegyes-Makó összekötő út 4, a Győr-Moson-Sopron megyei Nyúl-Ménfőcsanak összekötő út 2,9, a Pápa-Szilsárkány összekötő út 3,2, a Hajdú-Bihar megyei Tiszavasvári-Hajdúböszörmény összekötő út 13,5, a Komárom-Esztergom megyei Tata-Győr összekötő út 15,3, valamint a Pest megyei Soroksár-Örkény összekötő út 3,4 kilométeres szakaszának felújítása.

Összességében az év első felében 59,4 kilométernyi alsóbbrendű út teljes körű rekonstrukciója valósult meg, több mint 6,5 milliárd forint értékben.

A teljes körű felújítások általában tartalmazzák a burkolat megerősítését és szélesítését, a kopóréteg cseréjét, a belterületi szakaszokon a vízelvezető árkok és buszöblök kiépítését, rekonstrukcióját, a külterületi szakaszokon az árok-padka rendezését, tartós útburkolatjelek festését és az átereszek rendbehozatalát is.
A projektek befejezését követően nő a forgalombiztonság, javul a szolgáltatási színvonal és csökken az utazási idő - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT