Városlista
2022. november 26, szombat - Virág

Hírek

2021. Április 29. 19:50, csütörtök | Kék hírek
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Jogerősen 10 évet kapott a leányvári gyilkos

Jogerősen 10 évet kapott a leányvári gyilkos

A Tatabányai Törvényszék a mai napon ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki még 2009-ben, Leányváron végzett egy idős nővel.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy leányvári házban megölt egy idős nőt. Az elkövetőt tíz év után sikerült beazonosítania a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályának. A Tatabányai Törvényszék a mai napon ítéletet hozott. Az idős sértett és a vádlott ismerték egymást, mivel a vádlott a sértett egyik unokájának a barátja volt és több alkalommal együtt italoztak a sértett házában. A vádlott 2009. január 1-én kora délután ittas állapotban elment a sértett leányvári otthonába azt remélve, hogy a sértett unokáját ott találja. A sértett leültette a vádlottat a konyhában és alkohollal kínálta. A vádlott és a sértett egy ideig várakoztak miközben a vádlott alkoholt fogyasztott, majd mivel a sértett unokája nem jelent meg, a sértett felszólította a vádlottat, hogy most már hagyja el az otthonát. A vádlott elindult kifelé a házból, miközben a sértett többször is mondta neki, hogy menjen el, mert ittas. Az ittas állapotú vádlott a sértett kijelentései miatt indulatos lett és az előszobában meglökte a sértettet. A sértett a lökés következtében elesett, ezt követően a vádlott a földön fekvő sértettet többször bántalmazta, nagy erővel megragadta a nyakát, rátaposott, rátérdelt a mellkasára. A bántalmazást követően a vádlott magára hagyta az előszobában a földön fekvő sértettet és a telek hátsó részén keresztül elhagyta a helyszínt.

A sértett a vádlott bántalmazása következtében életét vesztette. A sértett halála nyaki leszorítást, mellkasi összenyomatást követő fulladás következtében állt be. Az ügyészség emberölés bűntettével vádolta a férfit.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a Tatabányai Törvényszék az előkészítő ülésen ítéletet hozott, az ügyészi indítványnak megfelelően 10 év börtönbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, valamint 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 11. 18:05, péntek | Kék hírek

A kocsma tulajdonosára támadt, amiért be akart zárni

2022. November 10. 08:20, csütörtök | Kék hírek

Akkumulátort, katalizátort és közel 1000 liter gázolajat lopott, a rendőrök elfogták

Az eljárás adatai alapján a rendőrök 2022. november 6-án éjszaka a 710-es számú főúton, Papkeszi külterületén állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét.

2022. Október 29. 09:58, szombat | Kék hírek

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől a suzukis, nem lett jó vége!

Bódult állapotban vezetett és még jogosítványa sem volt, a rendőrök elfogták, miután alaposan összetörte az autóját és magát.

2022. Október 22. 13:44, szombat | Kék hírek

Elfogtak egy drogterjesztő taxist Budapesten

A rendőrök kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak egy 43 éves férfit, aki taxijából árulta a tiltott szereket - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton a police.hu oldalon.