Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2015. Március 26. 07:09, csütörtök | Helyi
Forrás: X

Jogkövető megyei vállalkozásokat ismert el a fogyasztóvédelem

Jogkövető megyei vállalkozásokat ismert el a fogyasztóvédelem

Jogkövető megyei vállalkozásokat ismert el a fogyasztóvédelem szerdán Tatabányán. A régiónkban nyolc vállalkozás vehette át az elismerést.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara fogyasztóvédelmi fórumán Tatabányán nyolc vállalkozásnak adott át szerdán elismerő oklevelet Koszorús László fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár, dr. Szente István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság megbízott igazgatója és dr. Kancz Csaba kormánymegbízott.

Dr. Szerencsés László, a kamara elnöke köszöntőjében elmondta számos előnyel jár, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság nemcsak büntet, hanem pozitív tartalmú kommunikációval, mintegy közhírré teszi azon vállalkozások nevét, akik becsületes, tisztességes üzletvitelt folytatnak.
Ha bármelyikünk érdeklődőként lép egy ilyen üzletbe, biztos lehet abban, hogy ott betartják a vevőket védő jogszabályokat, a jogkövető magatartást végző vállalkozások pedig pozitív példaként jelennek meg a nyilvánosság előtt. E két hatás együtt a szolgáltató szektorban megerősítheti a bizalmat, elősegítheti a korrekt kapcsolatot - tette hozzá a kamara elnöke.

Jogkövető megyei vállalkozásokat ismert el a fogyasztóvédelem

Koszorús László fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár szólt arról , hogy a fogyasztóvédelem célja nem elsősorban a büntetés, hanem a megelőzés, a helyes normák elterjesztése. Arra biztatta a vállalkozókat, hogy bizonytalanság, kérdés esetén bátran forduljanak a szervezethez, mely nyitott a megkeresésekre.
Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott hangsúlyozta, fontos példaként kiemelni azokat a cégeket, melyek nem követnek el hibákat, becsületesek. Erre szolgál a nyilvánosan elérhető pozitív lista, melyre most több megyei vállalkozás is felkerült. A kormánymegbízott szólt arról is hogy a megyei fogyasztóvédelmi hatóság április elsejétől a kormányhivatal egyik főosztályaként folytatja munkáját.

Jogkövető megyei vállalkozásokat ismert el a fogyasztóvédelem

A fórumon dr. Bures Gabriella felügyelőségvezető ismertette a megyei szervezetet, Turza Gábor felügyelő az ellenőrzések szempontjait és tapasztalatait ismertette, majd dr. Nagy Sándor jogi ügyintéző a minőségi kifogások, panaszok intézésének rendjéről tartott előadást.

Jogkövető megyei vállalkozásokat ismert el a fogyasztóvédelem

A 2015-ben végzett eddigi ellenőrzések alapján az alábbi vállalkozások vehették át az elismerő oklevelet, mely tanúsítja, hogy minden előírást betartva működnek és felkerültek a fogyasztóvédelmi hatóság pozitív listájára:

Bőhm József - egyéni vállalkozó
Dor-Jo-Ker Kft.
Hegevill Kkt.
Horváthné Huczka Mária - egyéni vállalkozó
Lagó Kft.
Luigi-Tata Bt.
Naturelix Kft.
Trivex Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.