Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Március 26. 07:09, csütörtök | Helyi
Forrás: X

Jogkövető megyei vállalkozásokat ismert el a fogyasztóvédelem

Jogkövető megyei vállalkozásokat ismert el a fogyasztóvédelem

Jogkövető megyei vállalkozásokat ismert el a fogyasztóvédelem szerdán Tatabányán. A régiónkban nyolc vállalkozás vehette át az elismerést.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara fogyasztóvédelmi fórumán Tatabányán nyolc vállalkozásnak adott át szerdán elismerő oklevelet Koszorús László fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár, dr. Szente István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság megbízott igazgatója és dr. Kancz Csaba kormánymegbízott.

Dr. Szerencsés László, a kamara elnöke köszöntőjében elmondta számos előnyel jár, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság nemcsak büntet, hanem pozitív tartalmú kommunikációval, mintegy közhírré teszi azon vállalkozások nevét, akik becsületes, tisztességes üzletvitelt folytatnak.
Ha bármelyikünk érdeklődőként lép egy ilyen üzletbe, biztos lehet abban, hogy ott betartják a vevőket védő jogszabályokat, a jogkövető magatartást végző vállalkozások pedig pozitív példaként jelennek meg a nyilvánosság előtt. E két hatás együtt a szolgáltató szektorban megerősítheti a bizalmat, elősegítheti a korrekt kapcsolatot - tette hozzá a kamara elnöke.

Jogkövető megyei vállalkozásokat ismert el a fogyasztóvédelem

Koszorús László fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár szólt arról , hogy a fogyasztóvédelem célja nem elsősorban a büntetés, hanem a megelőzés, a helyes normák elterjesztése. Arra biztatta a vállalkozókat, hogy bizonytalanság, kérdés esetén bátran forduljanak a szervezethez, mely nyitott a megkeresésekre.
Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott hangsúlyozta, fontos példaként kiemelni azokat a cégeket, melyek nem követnek el hibákat, becsületesek. Erre szolgál a nyilvánosan elérhető pozitív lista, melyre most több megyei vállalkozás is felkerült. A kormánymegbízott szólt arról is hogy a megyei fogyasztóvédelmi hatóság április elsejétől a kormányhivatal egyik főosztályaként folytatja munkáját.

Jogkövető megyei vállalkozásokat ismert el a fogyasztóvédelem

A fórumon dr. Bures Gabriella felügyelőségvezető ismertette a megyei szervezetet, Turza Gábor felügyelő az ellenőrzések szempontjait és tapasztalatait ismertette, majd dr. Nagy Sándor jogi ügyintéző a minőségi kifogások, panaszok intézésének rendjéről tartott előadást.

Jogkövető megyei vállalkozásokat ismert el a fogyasztóvédelem

A 2015-ben végzett eddigi ellenőrzések alapján az alábbi vállalkozások vehették át az elismerő oklevelet, mely tanúsítja, hogy minden előírást betartva működnek és felkerültek a fogyasztóvédelmi hatóság pozitív listájára:

Bőhm József - egyéni vállalkozó
Dor-Jo-Ker Kft.
Hegevill Kkt.
Horváthné Huczka Mária - egyéni vállalkozó
Lagó Kft.
Luigi-Tata Bt.
Naturelix Kft.
Trivex Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.