Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Augusztus 27. 17:57, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Jogsi nélkül, ittasan ütött el egy motorost, majd továbbment és újra balesetezett

Jogsi nélkül, ittasan ütött el egy motorost, majd továbbment és újra balesetezett

Vádat emelt az Esztergomi Járási Ügyészség.

A férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, május 30-án kora délután Dorogon a Bécsi úton a Csolnoki út irányába ittas állapotban vezetett egy kocsit. A vádlott a Csolnoki útra kanyarodást követően egy motoro előzésébe kezdett, amelynek során azonban ittassága miatt nem tartott megfelelő oldaltávolságot, és a járműve jobb elejével a motor bal oldalának ütközött érintőlegesen, amelytől a motor felborult és a vezetője az úttestre esett. A motorosnak horzsolásos, zúzódásos sérülései keletkeztek, amelyek gyógytartama a nyolc napot nem haladja meg – közölte az ügyészség.

Az autós a balesetet követően a kocsival megállt, a motoros időközben az úttestről felállt, így a vádlott a kocsiba visszaült és folytatta útját Csolnok irányába.
A vádlott haladása során egy balra ívelésű útkanyarulatban ittassága miatt nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg járműve sebességét, és az út jobb szélén lévő szalagkorlátnak ütközött.

A jármű vezetésekor a férfi közepes fokban volt ittas állapotban, mert szervezetében 1,95 g/l (ezrelék) véralkohol-koncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt – tette hozzá a vádhatóság.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra ítélje a vádlottat.

Korábbi cikkek:

Amfetamint fogyasztott, majd vezetett és balesetet szenvedett

Két és félmilliós motort lopott

Gumibottal verte meg élettársát, a kezét is eltörte

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT