Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. Július 19. 08:01, szombat | Helyi

Jöhet a nyolcadik! - Bajót-gyulai utánpótlás focitábor

Jöhet a nyolcadik! - Bajót-gyulai utánpótlás focitábor

Bajót-gyulai utánpótlás focitábor nyergesi szemszögből - újabb két táborlakó igazolt a Grosics Akadémiára

A focitábor szervezői és a gyulai Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémia évekkel ezelőtt kötött egy együttműködési megállapodást, melynek keretében az edzőtábor nem titkolt célja, hogy népszerűsítse az akadémiát, az ott folyó szakmai munkát.

A szervezők szerint ha a szimpla tehetség kellő kitartással és elhivatottsággal is párosul, akkor könnyen lehet, hogy a néhány napból több is lehet. Jó példa erre a bajóti Manga Milán és a balatonalmádi Mészáros András is, akik a tavalyi évben vettek részt az edzőtáborban. Tehetségükre hamar fény derült, így nem meglepő, hogy azóta már az akadémia U14-es csapatában fociznak.

Szintén Gyulára készül a nyergesi Kovács László is. A mindenki által csak „Kokónak” becézett ifjú focistával egy rögtönzött interjút készítettünk.

- Kokó, hányadik alkalommal veszel részt a Bajót-gyulai focitáborban?

- Idén, már 4. alkalommal!

- Melyik volt a legemlékezetesebb táborod?

- Mindegyik felejthetetlen volt. Talán a legemlékezetesebb a tavalyi volt, amikor a gyulai tornán az U 15-ös csapatunkkal ezüstérmesek lettünk, és én lettem a torna gólkirálya!

- Jelenleg hol focizol, terveid a jövőre nézve?

A Nyerges-Lábatlan NB II-es korosztályos csapatában focizok. Ezt az évet még itt játszom végig, de jövőre már a gyulai Grosics Akadémián szeretném folytatni a pályafutásomat.

- Melyik csapatnak szurkolsz, és ki a kedvenc játékosod?

A Chelsea-nek szurkolok, a kedvenc játékosom pedig a Manchester United kiválósága Juan Mata.

- Miért ajánlod a Bajót-gyulai focitábort?

Azért ajánlom, mert itt sokat lehet tanulni, mindig jó a hangulat, Gyula pedig egy csodaszép város, egyszóval minden tökéletes.

Az utóbbi évek alatt egy sor neves focista is tiszteletét tette már Bajóton és Gyulán. Hajnal Tamás, Dudás Ádám, Lisztes Krisztián, és a sort még tovább folytathatnánk. Hogy mire számíthatunk idén? Az idei edzőtábor július 21-27. között lesz. Hétfőtől csütörtökig Bajóton, péntektől vasárnapig pedig Gyulán pattog a labda. Újdonság, hogy idén Bajóton is lesz felkészülési torna, ahova a Nyergesújfalu és a Puskás Akadémia korosztályos csapatait is várják. Gyulán pedig román és szerb csapatokkal egészül ki a tavalyi mezőny. Az edzéseket idén is volt fradi kiválóságok vezénylik. Horváth Péter és Nyilas Elek is ott lesz Gyulán. Az esemény idei védnökei Popovics György a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Kiss Rigó László Szeged-Csanádi püspök. A szakmai védnök pedig Lipcsei Péter a fradi egykori válogatott legendája lesz.


A jelentkezési lap a www.grosicsakademia.eu honlapról tölthető le. A kitöltött jelentkezési lapokat pedig a hummel.rudolf@kemoh.hu e-mail címre várják a szervezők. Az idei évben az 1999-2001 között született korosztály jelentkezésére számítanak. Bővebb információ a 30-229-61-60-as telefonszámon kapható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.