Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2012. Augusztus 24. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: mti

Jól halad az esztergomi vasútvonal felújítása

Jól halad az esztergomi vasútvonal felújítása

Egyelőre több szakaszon még vonatpótló buszok járnak, de jól haladnak a Budapest-Esztergom vasútvonal felújítási munkálatai. Mindezt fővárosi sajtótájékoztatón közölte a vállalat és a beruházó.

Jól haladnak a Budapest-Esztergom és a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon a pályafelújítások az Új Széchenyi Terv keretében – hangsúlyozta Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője pénteken a két vasútvonal forgalmi változásait ismertető sajtótájékoztatón, Budapesten. A szakember emlékeztetett arra, hogy a 85 százalékban az Európai Unió és 15 százalékban hazai forrásból zajló Budapest-Székesfehérvár vasútfelújítás 55 milliárd forintba, a 2013 végéig tartó Budapest-Esztergom vasútvonal rekonstrukciója 43 milliárd forintba kerül.

Szórád Róbert, a MÁV-START Zrt. üzemletetési vezérigazgató helyettese kiemelte: mindkét vasútvonalon forgalmi változások lesznek a felújítások miatt. A Budapest-Esztergom közötti szakaszon különböző útvonalakon járnak majd továbbra is a vonatpótló autóbuszok az eddigiekhez képest módosított megállókkal augusztus 27-től december 8-ig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.