Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. November 25. 08:15, kedd | Helyi
Forrás: Magyar Közútkezelő

Jön a hó? Már helyenként zajlik az utak sikosságmentesítése

Jön a hó? Már helyenként zajlik az utak sikosságmentesítése

Több térségben is havazik az országban, ezért a Közútkezelő már helyenként be is vetette munkagépeit az utakon. Egyelőre a legtöbb helyen még fagypont feletti a hőmérséklet, ezzel együtt óvatosabban kell közlekednünk.

Útinform szolgálatunk 7.15 órai összesítése alapján az ország nyugati felén mindenhol fagypont feletti, a keleti országrészben viszont még fagypont körüli a hőmérséklet. Az útellenőrök visszajelzései alapján Gyöngyös térségében havazik, Eger környékén havas eső esik. Ködös az idő Polgár, Edelény, Sátoraljaújhely, Kisvárda és Vásárosnamény környékén. Balassagyarmat, Dabas, Kiskunhalas, Nyékládháza, Putnok és Szikszó térségében, valamint a Dunántúlon Veszprém, Fejér és Vas megye egyes részein szemerkél az eső.

A havazásban érintett területeken a 7.15 órai állapot szerint összesen 30 munkagép végzett síkosságmentesítési munkákat az általunk kezelt útszakaszokon. Az autópályák, a fő- és mellékutak burkolata vizes, nedves, Somogy, Baranya, Békés és Csongrád megye déli részén, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében száraz az úthálózat. Az ország nagy részén jók a látási viszonyok, de a párás területeken lecsökkent a látótávolság.

A Közútkezelő téli munkavégzésével kapcsolatos információkat, illetve hasznos téli közlekedési tanácsokat találhatnak az autósok Közút hivatalos Facebook és Twitter oldalain. Emellett a www.utinform.hu weboldalon a közlekedők az aktuális korlátozásokról is friss információkat szerezhetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.