Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2011. Szeptember 01. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Jót szüretelhetünk idén

Jót szüretelhetünk idén

A meleg, napos időjárás miatt nem voltak gombabetegségek, az időjárás kedvezett a szőlőnek, annyi csapadék esett, amennyi kellett, és akkor sütött a nap, amikor szükség volt rá - mondta a közrádióban megszólaló borász.

Nála egyébként már a hordókat készítik a szőlő fogadásra, terméskorlátozással dolgoznak, válogatják a fürtöket.

A kedvező időjárás miatt a korai fehér fajtáknál két héttel korábban, már augusztus végén elkezdődhet a szüret, és a korai-közép fajtáknál sem kell már sokat várni. A próbafokolások alapján a minőség nagyon jónak ígérkezik, és úgy tűnik, nem lesz gond a felvásárlási árakkal sem: a fehér fajtáknál 10-20, a kékeknél ettől valamivel kisebb emelkedésre van kilátás.

Az egri hegyközség elnöke szerint idén a bor értékesítése is könnyebb lehet, amit azért egy közös reklámkampánnyal is segítenek. A borvidéken már régóta működik egy marketingalap, amibe minden védett eredetű bort forgalmazó termelő befizet. Míg korábban ez három forint volt literenként, idén már csak ennek fele.

A támogatott kivágások miatt egyébként az elmúlt években csökkent a termőterület nagysága is a borvidéken, mára csak 5600 hektáron termesztenek szőlőt az egri borvidéken - lehetett hallani a közrádióban.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: szüret

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 25. 09:29, hétfő | Belföld

A Mészáros Autó Javító Kft. javítja ezentúl a mentőautókat

Mészáros Lőrinc autójavítója szerelheti a mentőautókat a következő négy évben, évi egy, összesen négymilliárd forintért, derül ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren közzétett hirdetményből.

2023. Szeptember 25. 08:50, hétfő | Belföld

559.100 Ft a bruttó átlagkereset

2023 júliusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 559 100, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 385 600 forint volt.

2023. Szeptember 25. 07:49, hétfő | Belföld

Hazaérkeztek Líbiából a magyar kutató-mentők

Hazaérkeztek Líbiából a magyar kutató-mentő szervezetek tagjai, akiket a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára fogadott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren vasárnap

2023. Szeptember 25. 06:00, hétfő | Belföld

Szeptember utolsó hetében visszatér a nyugodt, napos idő

Szeptember utolsó hetében visszatér a napos, nyugodt idő, 23-28 Celsius-fok körüli maximumokkal.