Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Szeptember 01. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Jót szüretelhetünk idén

Jót szüretelhetünk idén

A meleg, napos időjárás miatt nem voltak gombabetegségek, az időjárás kedvezett a szőlőnek, annyi csapadék esett, amennyi kellett, és akkor sütött a nap, amikor szükség volt rá - mondta a közrádióban megszólaló borász.

Nála egyébként már a hordókat készítik a szőlő fogadásra, terméskorlátozással dolgoznak, válogatják a fürtöket.

A kedvező időjárás miatt a korai fehér fajtáknál két héttel korábban, már augusztus végén elkezdődhet a szüret, és a korai-közép fajtáknál sem kell már sokat várni. A próbafokolások alapján a minőség nagyon jónak ígérkezik, és úgy tűnik, nem lesz gond a felvásárlási árakkal sem: a fehér fajtáknál 10-20, a kékeknél ettől valamivel kisebb emelkedésre van kilátás.

Az egri hegyközség elnöke szerint idén a bor értékesítése is könnyebb lehet, amit azért egy közös reklámkampánnyal is segítenek. A borvidéken már régóta működik egy marketingalap, amibe minden védett eredetű bort forgalmazó termelő befizet. Míg korábban ez három forint volt literenként, idén már csak ennek fele.

A támogatott kivágások miatt egyébként az elmúlt években csökkent a termőterület nagysága is a borvidéken, mára csak 5600 hektáron termesztenek szőlőt az egri borvidéken - lehetett hallani a közrádióban.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: szüret

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.