Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. December 01. 10:32, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Jótékonysági kiállítás egy művészeti alapért Esztergomban

Jótékonysági kiállítás egy művészeti alapért Esztergomban

Közel harminc, Esztergomhoz kötődő képzőművész munkájából rendez jótékonysági kiállítást és vásárt december 7-én, pénteken a Kaleidoszkóp Ház Kulturális Központ és az Eurohíd Alapítvány a vár Rondella Galériájában.

Gép Katalin, a központ vezetője elmondta, a befolyó bevételekből önálló, címzett alapot képeznek, amelyet képzőművészeti pályázatok támogatására, helyi fesztiválok finanszírozására és további akciók elősegítésére használnának fel, Esztergom kulturális életének fejlesztése érdekében.

A kiállítás a Rondella Galériában december 14-ig tekinthető meg. Ekkor a csoportos adventi kiállításra és vásárra meghívott kiállító művészeknek, művészbarátoknak, illetve a támogatóknak és pártolóknak jótékonysági estélyt rendeznek. Az est fővédnöke Gaál József egyetemi docens, képzőművész és publicista.

A kiállítók között szerepel többek között Andráskó Péter, Ducsai Péter, Kaci Simon, Magyarósi Éva, Szuharevszki Mihály, Szunyoghy Viktória és a Verebics testvérek. A vásáron saját dizájntermékeket, karácsonyi kézműves tárgyakat is árusít több helyi alkotó.

A kiállítás anyaga december 16-tól az év végéig a Kaleidoszkóp Ház galériájában lesz megtekinthető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.