Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Október 30. 18:22, péntek | Helyi
Forrás: mti

Jövőre kezdődhet az esztergomi vasútvonal villamosítása

Jövőre kezdődhet az esztergomi vasútvonal villamosítása

Megjelent a közbeszerzési felhívás az esztergomi vasútvonal villamosítására. A beruházás 2016-ban megkezdődhet és 2017 őszétől Flirt motorvonatok közlekedhetnek a Budapest-Esztergom vonalon

- közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. pénteken az MTI-vel. A társaság tájékoztatása szerint eredményes közbeszerzés esetén 51 kilométer hosszan Rákosrendezőtől Esztergomig a NIF Zrt. beruházásában valósul meg a vonalszakasz villamosítása.

A fejlesztés keretében Esztergom és Angyalföld állomások vágányhálózata részlegesen átépül, megújul az esztergomi és a dorogi állomás, valamint a klotildligeti megállóhely állomásépülete.

Az esztergomi autóbusz állomás átkerül a vasútállomás mellé, Dorogon autóbuszos átszállási pont épül ki, több vasútállomáson vasúti perontetőket építenek, illetve újítanak fel. A munkálatok nem járnak jelentős vágányzárral, a kivitelező jellemzően az éjszakai órákban, illetve hétvégi vágányzárak idején dolgozik majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.