Városlista
2022. május 28, szombat - Emil, Csanád

Hírek

2021. December 07. 08:19, kedd | Helyi
Forrás: Termál Online

Jövőre megkezdődhet a lepencei strand felújítása

Jövőre megkezdődhet a lepencei strand felújítása

A Dunakanyar legszebb panorámájú, közkedvelt strandfürdője 2023 végére megújulhat,nemrég ugyanis kiírták a felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárást, melynek leadási határideje 2022. január 10.

A fürdőt 2007-ben zárták be, azóta nem üzemel és sokáig csak találgatni lehetett, hogy mi lesz a sorsa, miközben a környéken élők egyre jobban elkeseredtek és felháborodtak a folyamatosan romló állapotok és a teljesen lepusztult látvány miatt. A felújítást az hátráltatta, hogy az eredeti tulajdonos csődbe ment, majd egy bank vette meg, aki éveken át nem tudta értékesíteni. 2020-ban azonban új tulajdonosa lett, aki a Termál Online lapnak már tavaly azt nyilatkozta, hogy komoly tervei vannak az értékes területtel.
A most kiírt közbeszerzési pályázat szerint a zárt és fedett élményfürdő kerül kialakításra, exkluzív szaunavilággal, kültéri medencékkel, étteremmel, szabadidős létesítményekkel.

Fotó: termalonline.hu

A nyertes pályázónak emellett a belsőépítészeti terveket is el kell készítenie, továbbá be kell nyújtania egy külső parkoló és az annak megközelítését lehetővé tevő, a 11-es úton való átjárást biztosító gyalogos átkelőhely terveit is. A felújított termálfürdő a nyári időszakban 890 fő befogadására lesz alkalmas, míg egyéb időszakban beltéren 300 vendéget tudnak majd fogadni.
A teljes projektre 21 hónap áll rendelkezésre, ami a 2020. január 10-i leadási határidőt figyelembe véve 2023. októberében jár le.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 28. 08:57, szombat | Helyi

A méhnyakrákszűrést forradalmasíthatja a Delta Services, a Sightspot Network és a Debreceni Egyetem új fejlesztése

Életet is menthet a megújult, automatizált és gyors diagnosztika

2022. Május 27. 08:42, péntek | Helyi

Nyakunkon az újabb meteorkitörés

Különleges hullócsillag-kitörésben gyönyörködhetünk május 31-én, ha a csillagászati előrejelzések beválnak - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló, amelynek tájékoztatása szerint magyar csillagászok Texasban követik a kitör

2022. Május 26. 10:04, csütörtök | Helyi

Ünnepi Könyvhét

Június 9-én nyitja meg kapuit a 93. Ünnepi Könyvhét a Vörösmarty téren és a Duna-korzón.

2022. Május 25. 18:53, szerda | Helyi

Orbán Viktor rendkívüli bejelentést tett: megadóztatják a nagy cégeket

A szerdai kormányülést követően rendkívüli döntést jelentett be Orbán Viktor: megadóztatják a nagy cégeket Magyarországon és létrehozzák a rezsivédelmi és a honvédelmi alapot.