Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2021. Június 05. 15:36, szombat | Helyi
Forrás: MAVCSOPORT.hu

Június 19-től egy hónapig szünetel a vasúti forgalom a Nyugati pályaudvaron

Június 19-től egy hónapig szünetel a vasúti forgalom a Nyugati pályaudvaron

A MÁV június 19-től július 17-ig a Nyugatiban a tetőfelújítás és a csarnokban végzett munkák mellett további karbantartásokat is végez, amelyeket nem lehet kivitelezni a vonatforgalom folyamatos fenntartása mellett.

A lezárás ideje alatt a Nyugatiból nem indulnak és oda nem is érkeznek vonatok, ezért jelentős menetrendi változások lépnek életbe a pályaudvart érintő vasútvonalakon. A távolsági és elővárosi vonatok végállomását más budapesti állomásokra helyezik át, ahonnan a BKK járataival könnyen elérhető a Nyugati pályaudvar és a belváros térsége.

A vonatközlekedés változásai a Nyugati pályaudvar karbantartása idején:

Budapest-Esztergom vonal

Munkanapokon:

A Z72-es és G72-es jelzésű zónázó- és gyorsított vonatok Rákosrendezőről indulnak és oda s érkeznek a Nyugati pályaudvar helyett.
Rákosrendezőn munkanapokon 30 percenként, csatlakozás lesz az összevont monori és váci S57-es jelzésű vonatokhoz Zugló, Kőbánya-Kispest felé mindkét irányban.

Az S76-os jelzésű vonatok Piliscsaba, illetve Óbuda és Rákos között változatlan menetrend szerint közlekednek.
Kivételek:

A sűrítő vonatok közül a Piliscsabáról 6:37-kor és 7:37-kor induló, továbbá a Piliscsabára 22:30-kor és 23:30-kor érkező S72-es vonat Angyalföldről indul és oda is érkezik.

Hétvégi napokon:

A Z72-es és S72-es jelzésű zónázó- és személyvonatok Rákosrendezőról indulnak és oda is érkeznek a Nyugati pályaudvar helyett.
Az S76-os jelzésű személyvonatok Óbuda és Rákos között változatlan menetrend szerint közlekednek.
Rákosrendezőn hétvégenként óránként csatlakozás lesz az összevont monori és váci S57-es jelzésű vonatokhoz Zugló–Kőbánya-Kispest között mindkét irányban.

A vasúttársaság javasolja az utasoknak, hogy utazásuk előtt tervezzék meg az útvonalat és az átszállásokat a megújult ELVIRA felületén vagy a MÁV applikáció menetrendi keresője segítségével.

A megváltozott célállomások, átszállási helyek miatt érdemes akár negyed órával hosszabb eljutási idővel számolni főként a korlátozás kezdeti időszakában.

A menetrendi hirdetményeket a vágányzári menüpontban is meg lehet tekinteni: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vaganyzar

A vasúttársaság az utasok tájékoztatása érdekében számos felületet felhasznál már a lezárást megelőző napokban is.

Az érintett megállókba, állomásokra és a Nyugati pályaudvarra nagyméretű információs táblákat helyez ki; kijelzi az állomási utastájékoztatási monitorokon; szórólapokat oszt a vonatok fedélzetén és a Nyugatiban.

Az állomásokon és a vonatokon a hangos utastájékoztatásban is rendszeresen bemondatja; a Nyugatit érintő BKK járatokon is lesz hangos előtájékoztatás a lezárás teljes időtartalma alatt; továbbá a közösségi médiafelületein és a sajtón keresztül is felhívja a figyelmet a lezárásra.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 08. 12:08, hétfő | Helyi

Októbertől látható a mozikban az egészestés Toldi

Jankovics Marcell születésnapjához igazítva, október 20-tól látható a mozikban a tavaly elhunyt rajzfilmrendező utolsó munkája, a Toldi című egészestés animációs film - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Kecskemétfilm.

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.