Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2012. Szeptember 10. 11:13, hétfő | Helyi
Forrás: lvp

Kábeltolvajok rendőrség 3-0, elfogások megyeszerte

Kábeltolvajok rendőrség 3-0, elfogások megyeszerte

Rendkívüli módon megszaporodtak a kábellopások a térségben, ám az elmúlt héten három esetre is fény derült a megyében. A rendőrség két esztergomi férfit el is fogott Kesztölcön.

Eredményes hetet zárhattak megyénk rendőrei, hiszen három kábellopási ügyet is sikerült felgöngyölítenie a hatóságnak. A régiónkban Kesztölcön, a Lencsehegyi Bánya területén található raktárépület tetejének szigetelését bontotta meg két esztergomi férfi még szerdán. Mivel a lopást a terület felügyelője észrevette, sőt a két elkövetőt is látta, ezért azonnal hívta a rendőröket, akik az egyik tolvajt még a helyszínen elkapták. Társa sem úszta meg, őt később fogta el a hatóság, mely a két férfi ellen lopás miatt indított eljárást.

Megyénkben ugyanezen a napon a volt kisbéri laktanya területén is hasonló bűncselekmény történt. Itt 300 méternyi alumínium légvezetéket lopott el két férfi 150 ezer forint értékben, a 19 éves kisbéri elkövetőt és 24 éves barátját pedig szintén elkapták a rendőrök, akik ugyancsak lopás miatt indítottak eljárást ellenük.

Mocsán sem sokáig örülhetett az alumínium huzalt zsákmányoló tolvaj, hiszen a 48 éves férfi kezén is hamar csattant a bilincs, miután forrónyomon azonosították a rend őrei.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 10:14, szerda | Helyi

Az év legnagyobb ismert aszteroidája száguld el a Föld mellett pénteken

A potenciálisan veszélyes kategóriába tartozik, de becsapódástól nem kell tartanunk.

2022. Május 25. 09:57, szerda | Helyi

Megcsípett egy darázs, mit tegyek? Ezeket használja!

Darázs- és méhcsípés kezelése házilag is megoldható. Hogyan lehet enyhíteni a tüneteket, viszketést duzzanatot? Sokszor felesleges készítményeket javasolnak. Tények és tévhitek.

2022. Május 25. 09:48, szerda | Helyi

2023 év elejére készülhet el Esztergom új piaca

A TOP-1.1.3-16-K01-2017-00001 azonosító számú „Esztergom, városi piac kialakítása” című projekthez kapcsolódóan az épülő városi piac sajtónyilvános helyszíni bejárását tartották meg május 24-én, kedden.

2022. Május 24. 15:06, kedd | Helyi

Magyar Kémiaoktatásért Díj 2022

Általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma.