Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Augusztus 10. 08:41, hétfő | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Kabinetfőnöki gyanúsítás - Polgármesteri közlemény

Kabinetfőnöki gyanúsítás - Polgármesteri közlemény

Az Esztergomi Jobbik 2015. augusztus 7-én megjelent közleményével kapcsolatban az alábbiakról szeretném tájékoztatni az érintetteket és elsősorban Esztergom polgárait:

A közleményben hivatkozott, dr. Endre Szabolccsal szembeni rendőrségi gyanúsításról a kabinetvezető munkáltatója – amely nem a polgármester, hanem a jegyző, illetve az aljegyző – hivatalos értesítést tudomásom szerint a mai napig nem kapott.

Ennek megfelelően az önkormányzat, illetve a polgármesteri hivatal ezúttal is, ahogyan a tavalyi választások óta mindenkor, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően fog eljárni.

Fentiek alapján tájékoztatom Önöket, hogy a közleményben írt, a próbaidő meghosszabbítására vonatkozó kérelemre nincs törvényi lehetőség, a Kttv. 46. § (2) bekezdése alapján a próbaidő nem hosszabbítható meg.

A közleményben szereplő további kérésnek, miszerint a Kttv 64/A. § alapján a méltatlansági eljárást haladéktalanul indítsam meg, a vonatkozó törvények értelmében nem áll módomban eleget tenni. E munkáltatói jogkör nem a polgármestert, hanem kizárólag a jegyzőt (aljegyzőt) illeti meg, aki minden bizonnyal megindítaná – a vonatkozó jogszabályok alapján nincs is mérlegelési lehetősége – az eljárást, ha annak törvényi feltételei egyértelműen fennállnának, azaz a nyomozóhatóság részéről bármilyen hivatalos értesítés érkezne, vagy a törvényi kötelezettségének megfelelően az érintett köztisztviselő a munkáltatójának jelezné azt.

Tisztelettel szeretném továbbá megkérni a közlemény kiadóit, hogy sajtóhírek alapján ne próbáljanak politikai tőkét kovácsolni, különös tekintettel a korábbi, Esztergomot sújtó, parttalan vitákkal, háborúskodással telt évekre.

Romanek Etelka
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.