Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Május 11. 07:41, csütörtök | Sport

Kakucson is szárnyalt a Korda Racing – Megszerezte első futamgyőzelmét Korda Zsófia

Kakucson is szárnyalt a Korda Racing – Megszerezte első futamgyőzelmét Korda Zsófia

A hétvégén folytatódott a 2023-as Magyar Rallycross Országos Bajnokság, és a Korda Racing – ha egyáltalán lehet ilyet mondani – még a máriapócsi remek szezonkezdetet is képes volt überelni Kakucson.

Kakucson is szárnyalt a Korda Racing – Megszerezte első futamgyőzelmét Korda Zsófia

A hétvégén folytatódott a 2023-as Magyar Rallycross Országos Bajnokság, és a Korda Racing – ha egyáltalán lehet ilyet mondani – még a máriapócsi remek szezonkezdetet is képes volt überelni Kakucson. Ugyanis a csapat ezúttal három első helyet is begyűjtött, és két kivétellel – ők a negyedik helyen végeztek – valamennyi versenyző felállhatott a dobogóra. Nagyon úgy fest, ez az esztendő a Korda Racing éve lehet.


Ennél szebb és eredményesebb idénynyitót még nem zárt az off road szakágban a Korda Racing, mint pár hete Máriapócson. Akkor senki sem mert arra gondolni, hogy a 2023-as Magyar Rallycross Országos Bajnokság első versenyén begyűjtött öt dobogós hely és két futamgyőzelem felülmúlható lesz ebben az évben. Aztán a csapat elutazott Kakucsra, és a második bajnoki fordulóban alaposan megfejelte a máriapócsi remeklést.

Benyó Máté – aki nemcsak futamgyőzelmet aratott Máriapócson a Supercarban, hanem a nyirádi Eb-futamon legjobb magyarként az 5. helyen zárt – eddigi pályafutása legeredményesebb szezonnyitányát produkálja. Máté ugyanis a Peugeot 208 ERX-szel egész versenyhétvégén remekelt, így végül Kakucson sem talált legyőzőre.

„Teljesítettük, amiért jöttünk! Elhoztuk a maximálisan megszerezhető legtöbb pontot a hétvégén, ezzel megerősítve a vezető helyünket a bajnokságban. Nagyon sajnálom, hogy most kevesen voltunk a kategóriában, szeretünk erős és népes mezőnyben versenyezni. A kis létszám miatt viszont lehetőségünk nyílt rá, hogy kíméljük az autót amennyire csak lehet, hiszen rendkívül fontos versenyek következnek számunkra az elkövetkezendő pár hétben. A célunkat tehát teljesítettük és magabiztosan várjuk a soron következő nyirádi országos bajnoki fordulót” – közölte Máté.

A Super1600-asok között a tavalyi bajnoki pontversenyben harmadik Kovács Sámuel idén azonnal egy dobogós helyezéssel nyitott Máriapócson, majd most a kakucsi fordulóban rátett minderre egy első helyet.

„Túl vagyunk a szezon második versenyén. Több szempontból is jó volt a viadal, mert a máriapócsi szezonnyitó után jó volt újra formába lendülni. Egy olyan versenyzővel mehettem egy futamban, akinek rengeteg tapasztalata van már a rallycrossban, így rengeteget tanulhattam is a hétvégén. Ezúton is köszönöm a csapatnak a sok segítséget a versenyen” – fogalmazott Sámuel.

Sami öccse, a Korda Racinghez idén csatlakozó Kovács Domonkos újra megvillant a Hankook CrossCar RX Cup sorozatban. Máriapócson egy szép győzelemmel kezdte a 2023-as idényt, míg Kakucson is felállhatott a dobogóra, ezúttal a második helyen végzett.

„Már a szabadedzéseken is nagyon szoros volt a mezőny, így jó csatákra számítottam a kvalifikációk során. Ez nem is lett másképp. A szombati napot a második helyen zártam. A vasárnapot egy bemelegítő edzéssel kezdtük. A harmadik előfutam után a második helyen álltam, innen kezdhettem meg a döntőt is. A döntőben 4 tizedmásodperc híján a második helyen értem célba. Nyirádon folytatjuk a bajnokságot, minden erőmmel azon leszek, hogy ezen a pozíción tudjak javítani” – mondta Domonkos.

Volt egy nagy visszatérője is a csapatnak, ugyanis Blaha Máté három év kihagyás után szerepelt újra az STC-1600 kategóriában. Hogy nem felejtett el vezetni, azt pontosan bizonyítja a Kakucson elért 4. helye.

„Kíváncsian és egyben izgatottan vártam a hétvégét, mivel sok kérdés volt bennem. Például hol a helyem a mai mezőnyben ezzel a gyári motorral. A kvalifikációs futamok során követtem el hibákat, amik a későbbiekben megbosszulták magukat. De föl kellett vennem a ritmust, amit egy ilyen hétvége megkíván. Volt korai rajt, ami miatt dupla joker kört kellett teljesítenem, ez a hiba sok pontba került. Így a döntőben ötödik rajthelyből kellett rajtolnom. A futam során egy helyezést javítottam és negyedikként végeztem. De összeségében elégedetten tértem haza” – állította Máté.

Korda Zsófi – aki tavaly a női bajnoki címről azonos pontszám mellett maradt le – 2023-ban a Swift Hybrid Cupban indul az idén. Vélhetően egy életre a szívéhez nőtt Kakucs, miután pazar versenyzést bemutatva megszerezte pályafutása első futamgyőzelmét, amivel összetettben is átvette a vezetést. Három kvalifikációs futamból kettőben ő volt a leggyorsabb, és a döntőben fantasztikusan teljesített, nagy csatát vívott a húgával a győzelemért.

„Nagyon vártam a kakucsi versenyt, ugyanis Máriapócson a tempóm megvolt, de sajnos a döntőben nem volt szerencsém. A verseny előtti teszten a leggyorsabb tudtam lenni, így bizakodva indultam neki a hétvégének. Az első napon mindkét kvalit meg tudtam nyerni, nagy örömmel vártam a másnapi futamokat. Vasárnap a harmadik kvaliban nem volt akkora szerencsém, negyediknek értem célba, de igy is a Pole-ból tudtam rajtolni a döntőben. Egy jó rajt után Rékát üldöztem, de hamar jokereztem, igy volt időm a többiek nyomába eredni, aminek az eredménye is meglett, megnyertem. Réka hatalmas tempóval a második lett, gratulálok neki” – fogalmazott Zsófi.

Tavaly az élete első szezonját teljesítő Korda Réka idén előrébb lépve a Swift Hybrid Cupban áll rajthoz. Ám nemcsak odaállt, hanem szépen teljesítve végül a második helyen végzett a nővére mögött.

„A kakucsi hétvége számomra hozott meglepetéseket. A csütörtöki tesztnapon sikerült száz százalékosan beállítani a kocsit. Szombaton az első kvalifikációs futamban az első kanyarban sajnos hibáztam, és nem voltam teljesen körültekintő, így egy versenytársam és saját autóm is összetört, így folytattuk a futamot. Később ezért kaptam egy öt másodperces büntetést, ami teljesen jogos volt. A második kvalifikációs futamon nagyot csatáztam Bálinttal, viszont egy hiba miatt éppen lecsúsztam a második helyről. Vasárnap viszont végre sikerült elsőnek elfordulnom és sikeres megnyertem a futamot. Ez életem első futamgyőzelme volt! A tempóm nagyon sokat fejlődött a hétvége során, végig első-második időre voltam képes. A döntőben nővéremmel, Zsófival első sorból rajtoltunk. Egy jó rajtot követően sikerült elsőnek elfordulnom és a tempó is jó volt. Sajnos a joker körben nagyon elfékeztem az egyik kanyart, így a végén a második helyre érkeztem vissza nagyon kevés különbséggel Zsófitól. Összességében elégedett vagyok a hétvégével, jó érzés első két helyen látni magamat és testvéremet. Innen is gratulálok Zsófinak az első futamgyőzelméhez” – mesélte Réka.

Szintén a Swift Hybrid Cupban áll rajthoz Bagaméri Bálint, aki jól kezdte az idei szezont, a negyedik helyen zárt, és a dobogó sem volt távol. Kakucson most megismételte ezt a teljesítményt, elmondható, egyre közelebb pályafutása első dobogója.

„Fent és lent, talán ezzel tudnám összefoglalni a hétvégi érzéseimet. Minden nagyon jól indult, a tesztek alapján megfelelő magabiztossággal álltam oda az első kvalifikációhoz amit egy kétes szituáció és a túlzott előzékenységem miatt csak az utolsó helyen fejeztem be. A második menetben viszont már sokkal jobban koncentráltam, és egy második hely, míg vasárnap egy harmadik helyezéssel zártam az előfutamokat. A döntőben mindent egy lapra tettem fel de nem sikerül jól elkapnom a rajtot és bár mindent megtettem, csak a negyedik helyen zártam a hétvégét. Kicsit csalódott vagyok, mert ezen a pályán jobbra számítottam, de a többiek most jobbak voltak nálam, gratulálok nekik. Készülök a nyirádi versenyre, mert ez az egyik kedvenc pályám” – jelentette ki Bálint.

A tavaly is a Mazda MX-5 Kupában versenyző Várkonyi Bence egy nagyon értékes második hellyel kezdte az évet, amit most egy újabb dobogós hely követett: Kakucson harmadikként végzett.

„Nem lehetek teljesen elégedett a kakucsi futam eredményével, mert volt még benne, ugyanakkor az előkelő harmadik hely is szép eredmény. Időkben mindenki nagyon közel autózott egymáshoz, tizedek voltak közöttünk, így inkább a rajt és a joker döntött. Előbbi nem nagyon sikerült jól az elődöntőben és a döntőben. Utolsóként fordultam el, de egy jó jokerral és egy előzéssel a harmadik helyen sikerült begurulnom az autóval. Nagyon gyorsak voltak a többiek is, úgy gondolom, hogy egy tisztességes, jó versenyen vagyunk túl. Nyirád a következő verseny helyszíne, az én kedvenc itthoni pályám, szeretnék jobb eredményt elérni ott” – állította Bence.

A csapat második újonca, Bagaméri Réka egy Suzuki Swifttel áll rajthoz az idén az RX bajnokság junior kategóriájában. A fejlődését mi sem mutatja jobban, hogy élete második versenyén máris dobogóra állhatott a lányok között.

"Igazi adrenalin bomba volt számomra az egész hétvége. Életem második versenyén minden tekintetben fel tudtam venni a versenyt a junioros lányokkal, sőt a középmezőny tapasztaltabb pilótáival is. Sokáig még a döntőbe jutás is elérhető lett volna, de sajnos az elődöntőben kilöktek a pályáról. Összességében teljesen elégedett vagyok, sokat gyorsultam és ez nagy önbizalmat ad most nekem. Egy dolog miatt sírok kicsit, hogy szegény versenyautómnak nincs egyetlen ép porcikája sem, de hát a junior mezőny már csak ilyen" – mondta Bagaméri Réka.


A Korda Racing csapatvezetője elárulta, alig hiszi el, hogy a máriapócsi remeklést is sikerült a csapatnak felülmúlnia, ráadásul ezúttal már három kategóriában sikerült győznie versenyzőinek.

„Nem állok messze a valóságtól, ha azt mondom, eddig álomszerű, amit a csapat nyújt. A múltkor azt mondtam, hogy részemről akár be is fejeződhetne a bajnokság. Most annyiban módosítom mindezt, abban bízom, hogy ez a szép álom minél tovább fog tartani. Zsófi pazarul versenyzett egész hétvégén, és ezúttal minden klappolt, így a végén megszerezte pályafutása első győzelmét, amit meglátásom szerint sok fog követni. Három kategóriagyőzelem, ami akár több is lehetett volna… De ne legyünk telhetetlenek! Máté igazi csapatkapitányként versenyzett, Sami bizonyította, hogy gyors és precíz versenyző, Domonkos pedig ezúttal tizedmásodpercekkel maradt le az újabb sikerről. A két Bagaméri, Réka és Bálint rengeteget fejlődött már az előző versenyhez képest is, míg a másik Réka kis híján szintén nyert, de van egy nővére, aki nagy küzdelemben ugyan, de még legyőzte őt. Nagyon örülök Blaha Máté sikeres visszatérésének, benne is ott van a győzelem lehetősége, csak kell neki egy-két verseny, míg lehullik róla a rozsda” – jelentette ki Spitzmüller Csaba.


A Korda Racing együttműködő partnerei: Hertz - Mercur Rent a Car Kft, Tesco Biztosítás, Corax-Bioner Zrt., Harmata-94 Kft., Benks Kft., Benks-Hyper Kft., Wolf Akadémia Kft., Novo-Fire KFt., Sun&Fun Holidays Kft, Hetech Tren Kft, Generalkommandó

http://kordaracing.hu

http://youtube.com/kordaracing

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.