Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. December 17. 12:00, péntek | PR
Forrás: (x)

Kalapácskérdés laikusoknak – milyen típust válasszunk alapdarabnak?

Kalapácskérdés laikusoknak – milyen típust válasszunk alapdarabnak?

Aki barkácsolásra adja a fejét, az idővel megtanulja, melyikből mi a legjobb választás.

Ám aki most kezdi beszerezni a házhoz az első szerszámokat, azoknál még előfordulhat, hogy beleválasztanak, és például kalapács esetében sem a legjobbat vásárolják meg.

A kalapács egy viszonylag változatos gyűjtőfogalmat rejt a szerszámok kategóriájában. Készülnek kalapácsok kifejezetten komoly fizikai munkára, de könnyebb darabok is a kisebb barkácsolásokhoz. Ráadásul különféle tevékenységek szerint ismerünk kalapácsokat, néha nem is sikerül kiigazodni köztük.

Milyen kalapács legyen az alapdarabok között?

Ha kalapácsot választunk alapdarabnak, vagyis életünk első kalapácsát szeretnénk megvásárolni, fontos tudnunk, hogy nem minden kalapács való kifejezetten szögbeverésre. Létezik lakatos, ács- és kőműveskalapács is. Ezekkel alapdarabok esetén viszont nem érdemes foglalkozni. A legideálisabb alapdarab kalapácsból egy olyan közepes méretű szerszám, aminek a feje egyik fele szögkihúzó is. Ezzel már egészen univerzálisan elboldogulunk az apróbb vagy közepes otthoni barkácsmunkák tengerén. Érdemes még szemügyre venni a méretet is. Egy kisméretű kalapács inkább a kisebb szögekhez való, a nagy meg feleslegesen nehéz lesz, mondjuk egy képkeret felszögelésére. Ezért alapdarabként mindig egy közepes méretet válasszunk, az majdnem mindenhez megfelelő.

Milyen kalapácsot érdemes beszerezni az alapdarabunk mellé?

Ha kertes házban lakunk és szeretünk kertészkedni, érdemes vásárolni egy gumikalapácsot. A gumikalapács arra való, hogy puha anyagokat juttassunk szintén puha, vagy keményebb anyagok közé. Például fa karókat a földbe a paradicsomhoz. A gumi nem fogja széttörni a fát, és mivel rugalmas, egyenletesebben tudjuk leverni vele a karót, mint egy kalapáccsal. A gumikalapács finomabb munkákhoz is kiváló. Minden olyan munkát érdemes ezzel elvégezni, ahová kifejezetten finom, lágy kalapálás szükséges az anyag esetleges sérülékenysége miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.