Városlista
2022. január 24, hétfő - Timót

Hírek

2019. Május 16. 13:20, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Kamerázott, majd anyázni kezdett és fejelt

Kamerázott, majd anyázni kezdett és fejelt

Pénzbüntetésre ítélte a bíróság az esztergomi férfit.

Bíróság elé állította az ügyészség azt az esztergomi férfit, aki 2018. augusztus 7-én 21 óra 10 perckor egy vértesszőlősi gyorsétteremben telefonjával kamerázni kezdte a sértettet, aki ezt rajta számonkérte. A vádlott ezután közvetlenül a sértett elé lépett, és a sértett édesanyját szidalmazta, majd egy fejelő mozdulattal a sértettet a homlokával erőszakosan eltolta magától, majd távozott az étteremből.

A vádlott ezen cselekménye alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen, ezért a cselekménye garázdaság vétsége megállapítására alkalmas.

A tárgyaláson az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen vádlottat a bíróság pénzbüntetésre ítélje.

A Tatabányai Járásbíróság az ügyészség indítványának helyt adott, a vádlottat 80 napi tétel tartamú pénzbüntetésre ítélte azzal, hogy az egy napi tétel összegét 1500 forintban állapította meg. Az ítélet jogerős, mert azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 24. 11:33, hétfő | Helyi

Megkezdődik a lakossági szennyvízelszállítások ellenőrzése

Polgármesteri rendelet alapján Esztergom közigazgatási területén belül a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállítását kizárólagosan az önkormányzattal szerződésben álló közszolgáltató végezheti.

2022. Január 24. 11:01, hétfő | Helyi

Nyomozást indított a rendőrség a metróbaleset ügyében

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a Kőbánya-Kispest állomásnál szombatra virradóra történt metróbaleset ügyében.

2022. Január 23. 09:49, vasárnap | Helyi

KÓTA-díjat kapott az Esztergomi Szimfonikus Zenekar és Reményi László karmester

2022. január 22-én tartotta idei díjátadó ünnepségét a KÓTA - Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium Nagytermében. 14 kategóriában 37 díjazottat ismertek el.

2022. Január 21. 12:08, péntek | Helyi

Az esztergomi születésű Pónya Sára is indul Pekingben a februári téli olimpián

Alpesisíben Kékesi Márton és Tóth Zita, míg sífutásban Kónya Ádám és Pónya Sára indulhat a februári, pekingi téli olimpián.