Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Október 19. 19:31, szombat | Belföld
Forrás: MNO

Kamu videóra ugrottak Mesterházyék

Kamu videóra ugrottak Mesterházyék

A Magyar Hírlap összeállításán kitűnnek a hasonlóságok. Fotó: Magyar Hírlap

Felettébb érdekes „véletlenekre” hívja fel a figyelmet cikkében a Magyar Hírlap a bajai választási csalást leleplező videóval kapcsolatban. A Hvg.hu tényként kezelte a videón elhangzottakat, miszerint pénzért és tűzifáért szavaztak a „romák” Baján. Mesterházy Attila sem volt rest, lecsapott a „bizonyítékokra”, és feljelentést tett.

Egyértelmű bizonyíték került elő arról, hogy szavazatvásárlás történt a bajai időközi választáson – számolt be még pénteken a Hvg.hu egy videóra hivatkozva. A Magyar Hírlap szombaton azonban már arról írt, valószínűleg megrendezett jelenetről van szó. A videón pénzt felajánló férfi Facebookon fellelhető családi fotói azonban arról árulkodnak, hogy valójában nem ő volt a vendég: saját lakásán készülhetett a lejárató videó – írja a lap.
Feltűnő sajátosságok

A Magyar Hírlap úgy tudja: a „közvetítőt” G. Róbertnek hívják, de sem Zsigó Róbert, sem a megvádolt bajai fideszesek nem ismerik őt. A felettébb gyanús videó hatodik percében váratlanul feltűnik egy kislány. A vendégeskedő G. Róbert családi fotóiból arra lehet következtetni, hogy ő G. Róbert lánya. Emellett feltűnő a videón és a fotókon látható szobaszín, a berendezések, a tükrös ajtó, a fali fehér cső és bordűr egyezése is. A felvétel végén a kézrázások után G. Róbert az aktatáskájával távozik a szobából, az egyik „vendéglátó”, mint jó gazdához illik, ki is kíséri a „vendéget” – számol be a lap.

A cikk ezután sorra veszi azokat a „nyalánkságokat”, melyeket a magukat romának tituláló férfiak tesznek és mondanak, mintha egy ellenzéki kottából cselekednének. Először természetesen a nevek kerülnek elő: A férfiak elmondják, a múltkor megkereste őket „a Szilveszter”, „az Ajtai Tibi” (a Bács-Kiskun Megyei Cigány Önkormányzat elnöke) és Kovács Csaba (a Fidesz jelöltje), hogy menjenek el utóbbira szavazni – számol be a Magyar Hírlap. Ezután előkerül kétszázezer forint is, amelyet állítólag a megvádolt politikusok küldenek.

Később az egyik férfi elkezd panaszkodni, hogy „szívük szerint” „Melindára”, a baloldali jelöltre szavaznának. Záróakkordként elhangzik, hogy ha „Róbert” (Zsigó Robert) marad a polgármester, akkor továbbra is elintézik nekik a vizet és a villanyt. A Magyar Hírlap itt felhívja rá a figyelmet, hogy a közelmúltban természetesen nem polgármester-választást tartottak.

Nem mellesleg a kormánypártisággal nem igazán vádolható 444 is különösnek titulálja a „leleplező” videót. Cikkükben arra is felhívják a figyelmet, hogy a rejtett kamera nem tűnik igazán rejtettnek.
Előre kitervelt?

A baloldalt mindezen furcsaságok nem hatották meg, feljelentést tettek. Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője erre válaszul közleményben azt hangsúlyozta, hogy a videót bizonyítéknak tekintik arra, hogy megrendezetten és előre kitervelten próbálják lejáratni a Fideszt.

Ismert, korábban a Gyurcsány-párt százezer forintos nyomravezetői díjat ajánl fel azoknak, akik egyértelműen dokumentálni tudnak bármilyen, a bajai időközi választás megismételt fordulójához köthető csalást.

Bajnaiék stábjának egyik tagja pedig SMS-ben ismerte el Kocsis Máténak, hogy a legvisszataszítóbb technikákat is bevetik a bajai kampányban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során