Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. December 13. 09:12, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp

Karácsonyi hangulatban Esztergom, feldíszítve a város fenyőfája

Karácsonyi hangulatban Esztergom, feldíszítve a város fenyőfája

Már lassan teljes a karácsonyi hangulat Esztergomban: a Széchenyi teret feldíszített fenyőfa ékesíti, a Prímás Pincénél kap helyet a városi Betlehem, közben adventi és karácsonyi programok zajlanak.

Az esztergomi tűzoltók segítségével a napokban égősorok és gömbdíszek kerültek fel a Széchenyi téri fenyőfára, mely év végéig díszíti majd karácsonyi hangulatban a főteret. Emellett adventi naptár készül a polgármesteri hivatal főtér felé néző ablakaiba, a városi Betlehem pedig a Prímás Pincénél kap helyet.

Vasárnap, december 16-án 15 órától ünnepváró, karácsonyi hangulatú Csillagszóró rendezvény várja az érdeklődőket a művelődési házban, ahol Tétényi Éva polgármester átadja a „Hozz egy doboz örömet” elnevezésű gyűjtésre felajánlott adományokat a Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak.

Jövő héten, december 18-án délelőtt a városháza halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeknek szervez karácsonyi ünnepséget, melyre felajánlásokból érkeztek ajándékok. Szentestén, december 24-én pedig a polgármester már hagyományként az esztergomi hajléktalanokkal fogyasztja el ünnepi vacsoráját, amit szintén felajánlásból készülhet el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.