Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2015. Október 02. 06:00, péntek | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Kárpátaljai magyaroknak segít a kamara

Kárpátaljai magyaroknak segít a kamara

A kárpátaljai magyarság mindennapjain szeretne segíteni az Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamra. A szervezet adományokat vár.

Tisztelt Vállalkozó!

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara - csatlakozva a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának kezdeményezéséhez - felhívást adott ki a kárpátaljai magyarok megsegítésére. Kétszázezer nemzettársunk küzd mindennapi megélhetési gondokkal, családok ezreit foglalkoztatja a kényszerű otthonelhagyás gondolata Kárpátalján, pedig az ott élő magyarság szeretne megmaradni szülőföldjén, szeretné megtartani otthonát, túl kíván jutni a háború sújtotta Ukrajna gazdasági válságán.

Kamaránk társadalmi felelősségvállalásának keretében kérem Önöket, lehetőségeik szerint adományaikkal segítsék a bajba jutott kárpátaljai magyar településeket, közösségeket és családokat!

Az adományokat a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat a 10036004-00320229-00000055 számú adakozási gyűjtőszámlájára várja, a közlemény rovatba a „Kárpátalja” szó feltüntetésével.

A támogatások közel 100 határon túli önkormányzathoz juthatnak el, az adományokat magyar, vagy részben magyar nemzetiségű lakossággal rendelkező helyiségek kapják. A segítség elsősorban idősekhez, gyermekekhez és szociálisan rászorult személyekhez jut el, a karitatív szervezetek és a történelmi egyházak bevonásával.

Ezúton szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjunk mindazon vállalkozóknak, vállalkozásoknak, amelyek első felhívásunk hatására adományaikkal segítették a rászorulókat!

Üdvözlettel:
Dr. Szerencsés László
elnök

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT