Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Július 26. 11:15, kedd | Sport

Kategóriagyőzelem a 36. Casentino Rally-n

Kategóriagyőzelem a 36. Casentino Rally-n

Aranyéremmel tért haza az olasz Casentino Rallyról Juhász Csaba és Juhász István versenyző páros.

2016.07.16-17. 36. Casentino Rally
Juhász Csaba - Juhász István
Honda Civic Type R - Mitropa Rally Cup

A kétnapos verseny alaposan megdolgoztatta a fiúkat és a szerelő csapatot, hogy eredményes versenyt tudhassanak maguk mögött szombati nap végére. Sikerült! A dobogó legfelső fokára állhattak a célceremónián.

Csaba a verseny után.

A "Dama" gyorson 48 másodpercet javítottatok az első gyorsodhoz képest. Ezt hogy hoztátok össze?
- Igazából mi is kíváncsiak voltunk arra, hogy miért mentünk az első körben olyan rossz időt. Pár nappal ezelőtt megkaptuk az autó datalogjának az elemzését. A második körben sokkal jobban tapadtak az első gumik, rövidebbek voltak a féktávok és jobban sikerültek a kanyarok. Kemény gumit raktunk fel az első kerekekre, de mivel húsz percet álltunk a rajt előtt, ezért ezek nem voltak üzemi hőmérsékleten a gyorsasági elején. Sajnos rengeteg időt veszítettünk.

A Barbiano és Caiano gyorsokon szinte ugyanolyan időket mentetek. Ekkora már összeértetek az új Hondával?
- Minimálisat tudtunk javítani az időnkön, de ha megnézzük, hogy a többiek milyen sokat rontottak a második körben, akkor ez is eredmény. Állítottak a szervizben a futómű beállításon és ezután vezethetőbb lett az autó. Sajnos még így is messze volt az ideálistól. Ez az autó a svájci és a francia bajnokságban indul. A futómű is ezekre az autópálya minőségű utakra van beállítva. Olyan alacsony volt az autó, hogy nem tudtuk letövezni a kanyarokat, mert felütött az autó alja és felrepültünk a levegőbe.

Az idén sem hagyták ki a rendezők az éjszakai "Talla" gyorsot. A 38 kilométer nem kis kihívás így estére úgy hogy előtte már le tudtatok hét nem gyenge gyorsot is. Volt-e kalandotok ezen a gyorson, illetve mennyire élveztétek, hogy ezen a pályán sem esett az eső, ahogy a szombati versenynapon sem.
- Egész évben vártam ezt az éjszakai szakaszt. Ez a kedvencem. De most sajnos nagyon rosszul sikerült. Az autó lámpasora nagyon gyenge volt, ráadásul a bal oldal nem is működött. A szakasz két harmada dobálós, koszos aszfalt. Ezeken a részeken ezzel a futóművel azért küzdöttünk, hogy az úton maradjunk. Nem tudtunk gyorsan autózni, és egy helyet vesztettünk a Mitropában.

Összegeznéd a portál olvasóknak a versenyhétvégéteket? Legközelebb hol láthatunk titeket?
- Ha a végeredményt nézzük, akkor elégedettek lehetünk: Kaptunk egy kupát és sok pontot gyűjtöttünk. Remélem a Baranya Kupán gyorsabbak leszünk, de addig még lesz egy főpróba a Székesfehérvár Rallyen.
Ott indulunk Zsoltival az FD2-es Hondával. Ez egy jó kis húzós teszt lesz :)

Köszönjük Partnereink segítségét! Az "Infovárosok hírportál hálózat", Szl Tank ( Szilágyi László), Civis Solar, Bólya, Gobaldaru, DDZ Med, B-Partner&More, Mihidra Kft., NR Szoftver Kft., Black Point Kft., Magyar Ipar Kft., Vivifier.hu, Kemad, EastJob, Komplex-D, Star Holding, Nomido Madera, Lanexpert Kft., Tiszújváros Transz, Naturgold Farms, GoodStone, Olvisz 98, Baromfiudvar, Vivieszt - Med, Best -Tyre Kft., Gasztro KC, Félix Professional, Assist Trend Észak Kft., P+N Invest, Cet Star Plusz, Cet Jam, Castrol Unilub Kft, Szamsped.hu, Excel It Kft., TT Sped, Mahiti Kft., Zsomar-ker Kft., Andrezol-Net Kft., T-Forex Kft., West-Start, Vozik Balázs E.V., Hard Trans Kft., Kóródi Tamás E.V., Klima Yukon Kft., Kelet-Atlasz Kompresszor Kft., R-Pex 2000 Kft., ProDuct-Price Kft., HB Ce, Extem Line, Thermo-Ciklon, Bionly Kft., Nagy Ferenc E.V. (Munkaerőközv.), Gusto Italiano, Andrássy Üzletház, Sascamion Kft., Hernád Fólia Kft., K&K Food, Öko Trans Kft., Inter Agrowashker, Glasstone Kft., Garden Master, Márkó ÁBC, H-Euro Consult Bau Kft., ML Log Kft., FEST-GROUP, Akkusystem.hu, Kartel 97 Bt, Diákmeló Miskolc, Dr Lan Kft, DSG, TiszaBérc Kft., BSZB Invest Kft, Club Remix, Vanco Bt, Salépker EU 2000 Kft., Karcher Debrecen, Stron Bau Invest Kft., Adó-dó Plusz Kft., Phobextools, Dr. Mohácsi Ildikó - Ügyvédi Iroda.

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu

Címkék: autósport, rali, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.