Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2023. November 08. 13:03, szerda | PR
Forrás: (x)

Kautzky Armand három kutyája új játszóterepet kapott

Kautzky Armand három kutyája új játszóterepet kapott

Csodálatos lett a színész udvara.
Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színészként sokat játszik és próbál, így nem mindig van ideje annyit kertészkedni, mint szeretne.

Most azonban két hét alatt megújította a kertjét egy szuper csapat, a Holland Pázsit segítségével, így kutyáival együtt élvezheti a szépséges környezetet, és fel tud töltődni előadásai előtt a harmonikus udvaron. Betekintést engedett az otthonába és még az egyik négylábú barátját is megismerhetjük.

Gyönyörű otthona már igazán megérdemelt egy terasz csinosítást, így a legendás hangú színész elszánta magát, és műfű borítást válaszott a teraszára. Azért is a minőségi műfűre esett a választása, mert térkő borítás helyett valami puhábbat szeretett volna, viszont a kinti szőnyegek takarításával nem lenne ideje foglalkozni. Természetesen a másik szempont a három kutya volt, akiknek szintén sokkal kényelmesebb a puha műfű, hiszen ezen heverészhetnek, és a mostani őszi időben itt élvezik a napsütést is, hosszan elnyújtózva.

Ahogy Kautzky Armand fogalmaz: “A rideg követ felváltotta a szép zöld műfű, szinte oázis. Nem is gondoltam volna, hogy az ötlettől a megvalósításig két hét alatt elkészül.”

A színészt és a kutyáját a Holland Pázsit TikTok csatornáján láthatjuk a megszépült teraszon.

Mi a helyzet a kutyapisivel és a nagy dolgokkal?

Gyakori tévhit, hogy a műfű olyan, mint a szőnyeg, és úgy kell kisikálni belőle a koszt, vagy hogy megmaradna benne a kellemetlen kutyapisi szag. Azonban ez nem igaz, a műfű átereszti a nedvességet, így az esőt és a kutyák vizeletét is, épp úgy, ahogy az élő fű. Ahogy Kautzky Armand is elmeséli, ha rá is pisilnének a kutyák, nem látszik és nem érződik. Mivel nem egy szilárd, zárt burkolat, a folyadék egyből a földbe kerül, a teraszról pedig lefolyik az enyhe lejtésnek köszönhetően. Ugyanakkor fontos, hogy a nyári kánikulában ne a teraszra végezzék a dolgukat a kutyusok, mert ilyenkor van rá esély, hogy kellemetlen szagot érzünk.
A nagyobb dolgok eltakarítása is egyszerű feladat, mivel az eredeti holland gyártmányú műfüvek rugalmasak, nem engedik teljesen besüllyedni a kutyák “ajándékát”. Tehát az eltakarításhoz elég a lapát, pont úgy, ahogy az udvaron. Bármilyen rossz szag esetén slaggal leöblíthetjük a műfüvet, gyorsan meg fog száradni.

Bírja a műfű a nagytestű kutyákat?

Papp Ákos, a Holland Pázsit szakértője megosztotta velünk, hogy sokan azt gondolják, a műpázsit csak kistestű kutyáknak való, pedig több kertben is használják német juhászok, hatalmas dogok, masztiffok, golden retrieverek vagy berni pásztorok.
“Budapesten, a Városligetben kutyafuttatót készítettünk műfű burkolattal. Azt a visszajelzést kaptuk a helyiektől, hogy mindig tiszta, rendezett, pedig ott nemcsak egy-kettő, hanem naponta akár száz kutya is megfordul. Szeretik a gazdik, mert nem lesznek sárosak, porosak a szaladgáló kutyáktól”, osztja meg velünk a műfű szakértő.

Az újrahasznosítható műfű egyre népszerűbb a kutyák és a gazdáik körében is

“Egyre többen keresik a környezetbarát opciót, a holland Royal Grass 100%-ban újrahasznosítható műfű termékeket. Ezekben, ahogy sok másik típusban sincs az alsó rétegben gumidarálék, és a fűszálak barázdáltak, hogy 20 százalékkal hűvösebb maradjon a nyári melegben is a műfű. Azt mesélik nekünk a gazdik, hogy a térkő burkolat és a műfű közül mindig a műfüvön fekszik nyáron a kutya. Ez nálunk is így van, 12 éves Hörbi, a kutyánk, ő volt az első hivatásos műfű tesztelő Magyarországon”, ad betekintést Papp Ákos.

Műfű és a többi háziállat

Vajon a kutyákon kívül a többi házi kedvenc hogyan reagál a műfűre?
“Macska tesztelőnk is van, nagyon szeret rajta napozni, sosem pisil rá. Ezenkívül tudjuk, hogy nyulat is tartottak már Holland Pázsiton, és bár a nyulak szívesen megrágcsálnak akár bútort, vezetéket is, a műfű szálait nem rágták meg. A gazdi pedig azt mesélte, hogy a nyúlbogyók is könnyen lejöttek róla”, zárja gondolatait a Holland Pázsit szakértője.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 11. 07:22, hétfő | PR

Épületenergetikai korszerűsítést végeztek

Több mint 1 milliárd forintért korszerűsítette a Jánosik és Társai Kft. Budapesten a Csalogány utcában található hét szintes épületet

2023. December 04. 09:53, hétfő | PR

Külföldi munkavállalás – rád hol várnak az álmaid?

A karrierünk során sokan játszunk el előbb-utóbb a gondolattal, hogy milyen lehet külföldön munkát vállalni. Sokan a valóságban is meglépik a váltást, a legtöbben azonban mindig csak álmodoznak és latolgatnak.

2023. November 28. 17:48, kedd | PR

Csődközelből az európai hódításig: így lett nemzetközi siker a 30 éves R-Water

Nagy Ervin 30 évvel ezelőtt édesapja akasztói szódásüzemében indította el azt a vállalkozást, amely ma évi egymilliárdos árbevétellel működik, és 13 országba szállít izotonóniás, sport- és vitaminitalokat.

2023. November 27. 17:09, hétfő | PR

Az okoskonyha fejlődése: Hogyan változtatják meg az intelligens technológiák a főzés élményét?

Az elmúlt évtizedek alatt a konyhatechnológia drámai átalakuláson ment keresztül, a hagyományos eszközöktől egészen a mai napig, ahol az intelligens eszközök és alkalmazások formálják a konyhai életet.