Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Szeptember 07. 10:39, péntek | Helyi
Forrás: mti

KDNP: az elnökség dönt a választásokon történő indulásról

KDNP: az elnökség dönt a választásokon történő indulásról

Esztergomban a KDNP megkezdte a felkészülést a 2014-es választásokra, és mind a tíz körzetben önálló jelölteket indítana. Ebben a kérdésben azonban a párt országos elnöksége dönt majd.

Révfalvi Gergely közölte: Esztergomban nincs Fidesz-KDNP-szövetség és a képviselő-testület fideszes csoportja sem használhatja a Fidesz-KDNP-frakció megnevezést, mivel a képviselők között nincs kereszténydemokrata politikus, a jelenlegi fideszes képviselőket pedig a KDNP nem jelölte.

Az elnök hozzátette, hogy kereszténydemokraták esztergomi szervezete morálisan elítéli, és egyben elhatárolódik a független Tétényi Éva polgármester és a fideszes többségű képviselő-testület által együttesen végzett „közösségromboló politikától”, és azt mindkét fél részéről a közhatalommal való visszaélésnek minősíti.

A helyi KDNP nem vallási csoportosulás, hanem a helyi politikai akaratképzés része, amely közéleti tevékenységét nem a problémák mélyítésére, hanem azok megoldására összpontosítja, a keresztény értékek figyelembe vételével, javító szándékkal” – fogalmazott Révfalvi Gergely.

A KDNP választásokon történő indulása kérdésében a párt országos elnöksége dönt, a kérdés azonban jelenleg nem aktuális - közölte a párt országos szervezője pénteken az MTI-vel azzal kapcsolatban, hogy a KDNP esztergomi elnöke azt közölte: a városban önálló jelölteket indítanak a kereszténydemokraták 2014-ben.

Gaal Gergely közleménye szerint bár a helyzet Esztergomban valóban bonyolult, "az önkormányzati és az országgyűlési választásokon történő indulás kérdésében a KDNP országos elnöksége dönt".

"Mivel a következő választások csak 2014-ben lesznek, ezért ez a kérdés jelenleg nem aktuális" - fűzte hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT