Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2012. Szeptember 07. 10:39, péntek | Helyi
Forrás: mti

KDNP: az elnökség dönt a választásokon történő indulásról

KDNP: az elnökség dönt a választásokon történő indulásról

Esztergomban a KDNP megkezdte a felkészülést a 2014-es választásokra, és mind a tíz körzetben önálló jelölteket indítana. Ebben a kérdésben azonban a párt országos elnöksége dönt majd.

Révfalvi Gergely közölte: Esztergomban nincs Fidesz-KDNP-szövetség és a képviselő-testület fideszes csoportja sem használhatja a Fidesz-KDNP-frakció megnevezést, mivel a képviselők között nincs kereszténydemokrata politikus, a jelenlegi fideszes képviselőket pedig a KDNP nem jelölte.

Az elnök hozzátette, hogy kereszténydemokraták esztergomi szervezete morálisan elítéli, és egyben elhatárolódik a független Tétényi Éva polgármester és a fideszes többségű képviselő-testület által együttesen végzett „közösségromboló politikától”, és azt mindkét fél részéről a közhatalommal való visszaélésnek minősíti.

A helyi KDNP nem vallási csoportosulás, hanem a helyi politikai akaratképzés része, amely közéleti tevékenységét nem a problémák mélyítésére, hanem azok megoldására összpontosítja, a keresztény értékek figyelembe vételével, javító szándékkal” – fogalmazott Révfalvi Gergely.

A KDNP választásokon történő indulása kérdésében a párt országos elnöksége dönt, a kérdés azonban jelenleg nem aktuális - közölte a párt országos szervezője pénteken az MTI-vel azzal kapcsolatban, hogy a KDNP esztergomi elnöke azt közölte: a városban önálló jelölteket indítanak a kereszténydemokraták 2014-ben.

Gaal Gergely közleménye szerint bár a helyzet Esztergomban valóban bonyolult, "az önkormányzati és az országgyűlési választásokon történő indulás kérdésében a KDNP országos elnöksége dönt".

"Mivel a következő választások csak 2014-ben lesznek, ezért ez a kérdés jelenleg nem aktuális" - fűzte hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 10:14, szerda | Helyi

Az év legnagyobb ismert aszteroidája száguld el a Föld mellett pénteken

A potenciálisan veszélyes kategóriába tartozik, de becsapódástól nem kell tartanunk.

2022. Május 25. 09:57, szerda | Helyi

Megcsípett egy darázs, mit tegyek? Ezeket használja!

Darázs- és méhcsípés kezelése házilag is megoldható. Hogyan lehet enyhíteni a tüneteket, viszketést duzzanatot? Sokszor felesleges készítményeket javasolnak. Tények és tévhitek.

2022. Május 25. 09:48, szerda | Helyi

2023 év elejére készülhet el Esztergom új piaca

A TOP-1.1.3-16-K01-2017-00001 azonosító számú „Esztergom, városi piac kialakítása” című projekthez kapcsolódóan az épülő városi piac sajtónyilvános helyszíni bejárását tartották meg május 24-én, kedden.

2022. Május 24. 15:06, kedd | Helyi

Magyar Kémiaoktatásért Díj 2022

Általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma.