Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2021. Április 23. 19:40, péntek | Helyi

Kedves Lajos, nyugodj békében!

Kedves Lajos, nyugodj békében!

A Haladó Esztergomért Egyesület a Facebookon tájékoztatta az esztergomiakat és mindenkit, aki ismerte és szerette Kőszeghy Lajost, az egyesület elnökét, hogy Lajos április 19-én, covid fertőzés következtében elhunyt.

A Haladó Esztergomért Egyesület elnöksége mély megrendüléssel tudatta a szomorú hírt, kiemelve, hogy Kőszeghy Lajos sokaknak fog hiányozni, mivel rengeteget tett a városért és kiemelkedően aktív tagja volt a helyi civil közösségnek, amit az őt ismerők soha nem fognak elfelejteni.


Kőszeghy Lajos idén augusztusban lett volna 70 éves. Kalocsán született, de aktív éveit Esztergomban töltötte. Figyelemmel kísérte városunk és az itt élők sorsát, ezért többed magával 2005-ben megalapították a Haladó Esztergomért Egyesületet, azzal a céllal, hogy jobbá tegyék az itt élők mindennapjait, kövessék a városi aktualitásokat, észrevételeikkel, javaslataikkal hozzájáruljanak a döntéshozók munkájához, tegyenek a közösségért.

A fenti célok szellemében számtalan eseményt rendeztek, gyűjtéseket szerveztek, fesztivált alapítottak, részt vettek a 11 pontos helyi népszavazás előkészítésében.

Lajos elnöklete alatt az egyesületi tagok és szimpatizánsok részvételével vittek gyermeknapi ajádékokat a „Mi házunk” közösségének, megálmodták és létrehozták Esztergom-Kertvárosban a Harcz Elek Paprika Fesztivált, amit később bővítettek és Szalézi Sport-és Paprikafesztivál lett a neve.

Fát ültettek a Föld napján a Jókai utcában, és Szentgyörgymezőn, Kertvárosban pedig virágosítottak. Aktívan részt vettek a 2013-as nagy árvízkor a védekezési munkálatokban.

Koncertet szerveztek a Bazilikában amerikai fiatalok és egy esztergomi kórus részvételével. 2012-ben háromnapos ünnepet rendeztek az államalapítás ünnepe alkalmából az Erzsébet parkban, amely az első nagyszabású civil kezdeményezésű rendezvény volt az egész város számára.

Sorolhatnánk még az évi rendes, szilveszteri összejöveteleket a Széchenyi téren, amelyre mindenkit szeretettel vártak, a nyári közös főzéseket, a bel és külföldi kirándulásokat.


Kőszeghy Lajos hiányozni fog.

Családján kívül sokan gyászolják.

Az egyesület elveszítette egyik motorját, a tagok egy szeretett barátot, Esztergom pedig a közösség egy értékes tagjától búcsúzik.

Fotók: Haladó Esztergomért Egyesület,Kőszeghy Lajos Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.