Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Szeptember 23. 08:07, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Kelet-Magyarországon adták fel a 3 milliárdot érő szelvényt

Kelet-Magyarországon adták fel a 3 milliárdot érő szelvényt

A nyertes saját számokkal játszott, és kilencven napja van, hogy jelentkezzen a több mint hárommilliárd forintos főnyereményért.

Kelet-Magyarországon adták fel a nyertes szelvényt az ötös lottón - közölte a Szerencsejáték Rt. sajtóosztálya vasárnap az MTI érdeklődésére.

A közlemény szerint a nyertes saját számokkal játszott, és kilencven napja van, hogy jelentkezzen a több mint hárommilliárd forintos főnyereményért.

A Szerencsejáték Zrt. szombaton közölte, egy telitalálatos szelvény van az ötös lottón, és valamivel több mint 3 milliárd 87 millió forinttal lesz gazdagabb a nyertes szelvény tulajdonosa.

A 38. játékhét nyertes számait gépi sorsolással húzták ki, a számok: 17, 21, 70, 77, 83.

Legutóbb március 23-án volt telitalálat az ötös lottón, így a most felhalmozott főnyeremény a negyedik a legnagyobb ötöslottó-nyeremények sorában. Az eddigi legnagyobb nyereményt, több mint ötmilliárd forintot 2003-ban sorsolták ki.

A nyeremény halmozódása legfeljebb egy évig tarthat. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt felosztják a többi nyertes között.

A Szerencsejáték Zrt. azt írta, hogy tapasztalataik szerint míg hetente átlagosan 3-3,5 millió alapjáték érkezik be, halmozódás idején többen lottóznak. A 37. héten 6,7 millió alapjátékot adtak fel.

Külön telefonszámot tartanak fenn a nyertesnek, hogy jelentkezzen. A társaság munkatársa az első telefonbeszélgetés során meggyőződik arról, hogy a vonal túlsó végén valóban a nyertes van, de a nyeremény felvételéhez egy személyes találkozóra is szükség van.

A nettó nyeremény kifizetése minden esetben banki átutalás útján történik, magyarországi lakossági forintfolyószámlára. A kifizetés a sorsolást követő harmadik héten, legkésőbb a harmadik hét második munkanapján kezdődik.

A törvények szerint az ötös lottó át nem vett nyereményeit a Szerencsejáték Zrt. 180 napon belül használhatja fel újra nyeremények céljára (például nyereménykülönbözetekre, különsorsolások nyereményeire). Amennyiben ez nem történik meg, az összeget játékadóként a költségvetés számára kell befizetnie.

A következő héten várható főnyeremény 85 millió forint.

Címkék: lottó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.