Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2022. Április 26. 10:33, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

Kerékpáros szervizoszlopot állítottak üzembe Nyergesújfalun

Kerékpáros szervizoszlopot állítottak üzembe Nyergesújfalun

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács a helyi önkormányzattal és a rendőrséggel együttműködve telepített egy kerékpáros szervizoszlopot Nyergesújfalun.

A szervizoszlopot 2022. április 25-én közösen adta át Dr. Hatala József ny. r. altábornagy, a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, Farkas Gábor r. dandártábornok, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Dr. Vaczula József r. ezredes a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese, Debreczeni István r. ezredes, az Esztergomi Rendőrkapitányság vezetője és Mihelik Magdolna, Nyergesújfalu polgármestere.Dr. Hatala József nyugállományú rendőr altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács vezetője elmondta, hogy a hat évvel ezelőtt elindított BikeSafe program egyre népszerűbb. Ha valaki regisztrál a felületre, egy lopás esetén nagyobb eséllyel lehet beazonosítani a kétkerekűt. Elmondta azt is, hogy egyre többen választják a kerékpározást és mivel egyre több a kiépített kerékpárút, nagyobb távolságokat tesznek meg, mint korábban.

Azonban a kerékpároknak is lehet műszaki hibája, melyeket ezeken a szervizpontokon orvosolhatnak.
A szervízoszlopon található szerszámok megkönnyítik a biciklisek helyzetét, ha azonnali segítségre van szükségük. Preventív tájékoztatókat is tartalmaz az oszlop, amelyekből a kerékpár kötelező tartozékairól, a biztonságos közlekedésről, illetve a Bikesafe programról kaphatnak információt az érdeklődők.

Az átadón Mihelik Magdolna polgármester elmondta, hogy a most átadott fejlesztés rendkívül hasznos, hiszen a települést érintiaz EuroVelo6 kerékpárútvonal, illetve Nyergesújfaluban korábbi pályázatoknak köszönhetően teljes hosszában felújították a kerékpárutat.

(Fotó: Dorogi Medence)

A telepített kerékpáros szervízpont megyénkben az első, amelyet 2022. május 6-án követ egy újabb átadása Esztergomban.

Fotók: police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.