Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. November 04. 08:58, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Keresőoptimalizálás - Újabb eszköz a vállalkozásod számára

Keresőoptimalizálás - Újabb eszköz a vállalkozásod számára

Ebben a cikkben egy olyan eszközt mutatok be számodra, amellyel képes lehet nagymértékű, értékes forgalmat terelni a weboldaladra. Ez az eszköz nem más, mint a keresőoptimalizálás folyamata. Kezdjünk is bele!

Valószínűleg nem mondok újdonságot azzal, hogy az online térben egyre komolyabb verseny dúl. Ha vállalkozó vagy, akkor biztosan tapasztalod az ügyfélszerzéssel járó nehézségeket. Ebben a cikkben egy olyan eszközt mutatok be számodra, amellyel képes lehet nagymértékű, értékes forgalmat terelni a weboldaladra. Ez az eszköz nem más, mint a keresőoptimalizálás folyamata. Kezdjünk is bele!

Mi az a keresőoptimalizálás?

A keresőoptimalizálás, vagy más néven SEO (az angol search engine optimization szavakból) egy olyan folyamatot takar, melynek során weboldalunkat javítjuk, fejlesztjük, azért, hogy az olyan keresőkben, mint a Google, vagy a Bing, minél jobb pozíciókat szerezzünk meg.

Miért fontos ez? Azért, mert ha egy-egy kulcsszóra előnyös pozíciót szerzünk, akkor naponta több száz, vagy ezer látogatót terelhetünk a weboldalunkra. Ez a forgalom kvázi ingyenes hiszen nem kell fizetnünk a megjelenésekért és hosszú távon fenntartható. A legtöbb esetben nem is igényel anyagi befektetést. Fontos még, hogy minőségi forgalmat kapsz, mivel olyan keresések során jelensz meg, melyek relevánsak számodra.

A rengeteg pozitívum mellett fontos megemlíteni, hogy itt is erősödik a verseny, szóval komolyabb erőforrásokat kell megmozgatni egy-egy Google első hely eléréséhez. De a legtöbb esetben az idődőn kívül másra nem lesz szükséged.

A keresőoptimalizálás alapjai

A kereső szoftverek algoritmusai rendkívül komplexek, azonban a rangsorokat meghatározó tényezők elég nagy hányadát ismerjük. Ezeket három nagyobb kategóriára bonthatjuk, a cikk további részében ezekről fogok írni.

Technikai SEO

Azokat a tényezőket sorolhatjuk ide, amelyek azért felelnek, hogy a weboldalad könnyen feldolgozható és értelmezhető legyen, mind a látogatók, mind a keresőrobotok számára.

Többségében olyan feladatokról van szó, melyeket elég egyszer elvégezni, vagy jól automatizálhatóak. Szerencsére ma már az olcsóbb weblapok is megfelelnek a legtöbb elvárásnak, de érdemes időt szánni ezekre a tevékenységekre, hiszen ezek adják majd az alapokat.

A legfontosabb elemek a betöltési idő lehető legkisebbre csökkentése, a mobilbarát megjelenés, a feltérképezhetőség, azaz az elérhetőség és egyszerű navigáció biztosítása, továbbá a biztonságosság, például a SSL tanúsítványok használata.

On-site SEO

Ide az adott oldal tartalmának fejlesztését, optimalizálását érintő feladatokat soroljuk.

A fókusz az írott tartalmakon van, a tartalom minősége és mennyisége meghatározó tényezője a kategóriának. Tehát itt főleg a szövegírás témakörébe sorolható feladatokat kell elvégeznünk.

Fontos a kulcsszavak megválasztása, használata és gyakorisága az oldal különböző tartalmaiban, például a címsorokban, a törzsszövegben, vagy a képek leírásaiban. Fontos, hogy megfelelő URL-t válasszunk, de az oldalunkra és a kifelé mutató linkek megválasztására is ügyelnünk kell.

Off-site SEO

Ide azokat a tényezőket soroljuk, melyek az oldalunkon kívül állnak ám mégis hatással vannak arra. Ide leginkább az oldalra mutató linkeket és azok tulajdonságait soroljuk, ezek mutatják meg a keresők számára, hogy weboldalunk megbízható és releváns.

A legfontosabb tulajdonságok az oldalra mutató link relevanciája és autoritása, azaz, lényeges, hogy hol helyezik el az adott linket, tehát egy témába vágó oldalról nagyobb hasznosságú linkeket szerezhetünk.

Remélem, hogy ez a rövid kis összefoglaló felkeltette az érdeklődésed. A keresőoptimalizálás kivétel nélkül, minden online jelenlévő vállalkozás számára számos lehetőséget tartogat, hiszen ki ne akarna stabil ingyenes forgalmat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.