Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Április 22. 12:05, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotó: facebook.com/RomanekEtelka

Keresztül-kasul Norvégián – Csodálatos kiállítás a Várban

Keresztül-kasul Norvégián – Csodálatos kiállítás a Várban

Több mint harminc nagy fotó látható a Keresztül-kasul Norvégián című kiállításon, mely az esztergomi vár galériájában nyílt meg április 18-án.

A Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület által szervezett eseményen Romanek Etelka polgármester köszöntötte a kiállítás és előadás résztvevőit.

Mint hangsúlyozta: bármerre is járunk, ne felejtsük el soha, hogy ne hozzunk magunkkal mást, csak fotókat, és ne hagyjunk ott mást, csak a lábunk nyomát.
„Az utazás nem abban a pillanatban kezdődik, amikor útnak indulunk, és nem akkor fejeződik be, amikor célba érünk. A valóságban sokkal korábban kezdődik, és gyakorlatilag sosem ér véget, mert emlékezetünk szalagja tovább forog bennünk. Az utazás átitat, belénk költözik, és együtt kell élnünk vele, már jóval azelőtt, hogy elindultunk volna, és sokáig azután, hogy véget ért” – tette hozzá.

Ezt követően Gábor Éva és Lieber Tamás, a BEBTE két tagja fantasztikus norvég tájakon való utazásaikról meséltek, majd megnyitották a kiállítást a vármúzeum két kisebb teremből álló galériájában.

A május 5-éig látható tárlaton két út, egy 2017-es és egy 2018-as norvégiai út alatt készült felvételek láthatók. Az első út célja az volt, hogy a BEBTE 4 fős csapata dél-észak vonalon meghódítsa Európa legészakabbra található csücskét, a második egy baráti társaság norvégiai utazását jelentette. A felvételeken a leghíresebb norvég természeti szépségek, hegycsúcsok, neves sziklaóriások, gleccserek, folyók, tavak, az ezeknél látható hidak, utak, városok láthatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.