Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2022. Június 01. 12:00, szerda | PR
Forrás: (x)

Készíts te is mandalát!

Készíts te is mandalát!

A kör ősi szimbólum, ami egyúttal a modern kor egyik elmaradhatatlan jelképe. Ott van mindenhol, ahol a végtelenség megjelenítése a cél. Vajon a karikagyűrűk miért kör alakúak, túl a praktikumon?

Nos azért, mert egykor a bölcsek pontosan tudták, hogy a halhatatlanság egyetlen egy motívummal is kifejezhető. A bolygók sem véletlenül járnak be körpályát. A kör, a középpont jelentősége kimondva-kimondatlanul napjainkban is erőteljes. A mandalakészítésben pedig mindez az ősi, bölcs tudás megmutatkozik, aminek a segítségével egy másik valóság kapuja tárulhat fel.

Mi az a meditáció?

Sokak által vitatott kérdés ez. A meditáció egyet jelent a relaxációval, a vizualizációval? Nem. Sokan ezt a három fogalmat szinonimaként használják, pedig mindegyik mást jelent. A meditáció vajon az, amikor a jógik kitekert pózban egy barlangban ülnek és révednek? Nos, akár ezt is jelentheti, de hétköznapi értelemben semmiképpen sem ez a cél.

Az öngyógyító meditáció kizökkenés a monoton mókuskerék kattogó körforgásából. Visszatérés a jelen pillanatba, az egyetlen létező igaz valóságba, az itt és a most birodalmába. Ez az, amikor látszólag megáll az idő, vagyis megtapasztalható az az elmével aligha felfogható törvény, hogy az idő csak az ember szüleménye, ami valójában nem létezik. Az időtlenség, a kizökkenés pillanatában mindez kézzel foghatóvá válik. Ekkor a gondolatoktól és érzésektől nem terhelt szervezet végre elkezdheti gyógyítani sebeit, és a lélek is megkönnyebbülhet. Olyan varázslat ez, ami bárkinek elérhető, ami annyira természetes, mint a lélegzet, aminek szintén jócskán alábecsüli a mai világ embere a jelentőségét.

Az alkotás az út és a cél maga?

A mandalakészítés önmagában meditatív állapotot eredményez. A csodálatos forma szemlélése pedig tovább mélyítheti ezt az időtlen tapasztalást. Ráadásul a technika elsajátítása egyáltalán nem bonyolult, miközben ténylegesen egy teljesen új, nyugodt, békével teli világ nyílhat meg. Olyan világ, ami aztán bármikor elérhetővé, láthatóvá válhat, ahogy a mandala középpontjában elvész a tekintet, és végre megszabadulhat mindennapos terheitől az elme zsongásától is hangos lélek.

Címkék: Mandala, meditáció

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 11:44, péntek | PR

Szerencsejáték az otthon kényelméből

Manapság már rengeteg dolgot megtehetünk anélkül, hogy el kellene hagyni otthonunkat. Az internet olyan lehetőségeket nyitott meg mindenki számára, amiről néhány évtizeddel ezelőtt még álmodni sem mertünk.

2022. Június 27. 14:19, hétfő | PR

A CE-Connector felkészítő szakaszának vége egyben egy ígéretes új fejezet kezdete

A következő 3 évben a hangsúly az üzleti angyalok bevonásán túl az egyetemi innovációs központokkal, az NKFIH HSUP programjával és nagyvállalatok fókuszált innovációs programjaival való együttműködésen lesz.

2022. Június 24. 18:21, péntek | PR

Milyen kocsmai nyerőgépek érhetőek el online?

Sokan nem is gondolnák, hogy mennyi mindent találhatunk az interneten, ha egy kicsit kutatunk.