Városlista
2022. május 19, csütörtök - Ivó, Milán

Hírek

2012. Szeptember 13. 07:28, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp /fotó:gaalweb.hu

Kesztölci szüret – egy hétig mulat a falu

Kesztölci szüret – egy hétig mulat a falu

Borfelismerő verseny, előadások, szüreti felvonulás, állatsimogató, gyermekszínjátszók bemutatója, batyus bál, egyebek között mindezek zárják a múlt hétvége óta tartó Kesztölci Szüreti Napokat szombaton.

Múlt szombaton kezdődött Kesztölcön az idei szüreti mulatság, mely kerek egy hétig, most szombatig tart. A Szüreti Napok nyitányaként a kesztölci plébános a Szent Orbán szobornál megáldotta az új termést, majd a jelenlévők emléktáblát avattak a művelődési háznál. Ezt követően a helyi gyermekszínjátszó kör a Kis herceg című művet adta elő. Másnap ünnepi misével folytatódott a szüreti mulatság, majd a Magyar Dal Napját Kesztölc is megünnepelte helyi programjaival. A héten ezután a művelődési házban szlovák és magyar ételreceptek cseréje zajlott, valamint megnyílt Lackóczkiné Pánczél Ágnes képzőművészeti kiállítása.

Mindezt Bihari Balázs, Bihari Bertalan és Csuport Ákos az Országos Ifjúsági Bélyegbemutatóra készített tárlatának megnyitója követett.

Ma, csütörtökön 18 órától a művelődési házban Fuzik János pálosokról készült dokumentumfilmje lesz látható, majd az egy hetes mulatságot szombati programkavalkád zár.

Szombaton 9 óra 30 perctől kerékpár- és futóverseny várja az érdeklődőket az Erzsébet Parkban, majd 14 órától szüreti felvonulás kezdődik a Kosári úti és Esztergomi úti pincéktől. Fél négytől aztán a művelődési házban óvodások táncos műsorát tekintheti meg a közönség, majd a gyermekszínjátszó kör bemutatja a Sok hűhó semmiért című darabot. Mindemellett borfelismerő verseny és állatsimogató is várja az érdeklődőket, valamint 19 órától eredményhirdetés, tombola és batyus bál is, melyen a Mondschein Kapelle együttes zenél.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 18. 13:53, szerda | Helyi

Felborult egy autó a 11-es főúton

Május 18-án, szerdán 13 óra után lesodródott az útról, és a szántóföldön a tetejére borult egy személyautó a 11-es főút 71-es kilométere közelében, Tát és Esztergom között.

2022. Május 18. 13:12, szerda | Helyi

Migránsokat fogtak el Esztergomban

Május 18-án, szerdán reggel egy migránsokkal teli kisbuszt állítottak meg a rendőrök Esztergomban, a Nagy Duna sétánynál.

2022. Május 18. 11:44, szerda | Helyi

SOS!!!! Örökbefogadókat keresünk!

Ez a poszt több órányi mély levegő vétel, nyugodjunk meg, mert letiltanak gondolat után született.

2022. Május 18. 09:36, szerda | Helyi

Kórustalálkozó Táton!

A Táti Német Nemzetiségi Önkormányzat szeretettel meghívja Önt és kedves családját 2022. május 21. (szombat) 15 órára a Táti Kultúrházban megrendezésre kerülő KÓRUSTALÁLKOZÓRA.