Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2012. Május 23. 07:03, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Készül a pénznyerő automaták „fekete doboza”

Készül a pénznyerő automaták „fekete doboza”

Az új szerencsejáték törvény szerint szerver alapú működésre kell átállniuk a pénznyerő automatákat üzemeltető vállalakozásoknak.

Ennek értelmében valamennyi pénznyerő automatájukat egy központi szerveren keresztül kell összekapcsolni, amelynek legalább egy játék- és egy tranzakciós szerverből kell állnia.

A jogszabály jelentős informatikai kihívás elé állítja a piaci szereplőket, szigorú és egyedi hitelesítési, biztonsági előírásokat tartalmaz, amelyekhez hosszadalmas és összetett fejlesztési, valamint auditálási folyamat kapcsolódik. A NetLock Kft. már most felkészült a változásokra: befejezte a szükséges fejlesztéseket saját CryptoServer rendszerén, és elindította az auditálási folyamatot, hogy az maradéktalanul eleget tehessen a jogszabályok által előírtaknak, és így a központi szerverek jövőbeni szolgáltatóinak tranzakciós szervereként üzemelhessen.

A jogszabály szerint a tranzakciós szervernek a pénzügyi adatok gyűjtését, naplózását, archiválását és valós idejű ellenőrzését kell elvégezni, valamint ezek alapján el kell készíteni az adóbevalláshoz szükséges rendszeres elektronikus kimutatást. A tranzakciós szerver közvetlen kapcsolatban áll az állami adóhatósággal, illetve a hozzá csatlakozott játékszerverekkel. Utóbbiak futtatják a játékprogramokat és biztosítanak közvetlen összeköttetést a helyhez kötött szerver alapú pénznyerő automatákkal és a nem helyhez kötött szerver alapú pénznyerő rendszerekkel, melyek működéséhez szükséges hardverkulcsokat ugyancsak a NetLock új tranzakciós szervere állítja elő.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 14:01, hétfő | Belföld

Halálos lakástűz nyomaira bukkantak a baranyai Kétújfalun

Lakástűzben meghalt egy idős ember a Baranya megyei Kétújfalun - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

2022. Augusztus 15. 08:54, hétfő | Belföld

Halálos baleset történt Bács-Kiskun megyében

Halálos baleset történt hétfő hajnalban a Bács-Kiskun megyei Apostagnál - közölte a megyei rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2022. Augusztus 15. 07:00, hétfő | Belföld

Anyára és gyerekére gyújtotta rá két férfi a házat Véménden

Emberölés kísérlete miatt nyomoznak a rendőrök két férfi ellen, akik Molotov-koktélokkal gyújtottak fel egy véméndi családi házat.

2022. Augusztus 15. 05:00, hétfő | Belföld

Folytatódik a meleg, napsütéses idő

Folytatódik a következő napokban a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzéséből.