Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2019. Szeptember 27. 10:48, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Két aranyat és két ezüstöt szereztek kick-boxosaink a bajnoki döntőben

Két aranyat és két ezüstöt szereztek kick-boxosaink a bajnoki döntőben

Szeptember 14-én az ELTE–Savaria Egyetemi Központ Sportcsarnokában került sor az idei Felnőtt és Master Class Light-contact és Kick-light Magyar Bajnoki Döntőre Szombathelyen.

Az Esztergomi Kick-box SE-t 3 versenyző és Olasz Attila edző képviselte a megmérettetésen, amelyre az év során megszerzett ranglista pontok alapján a súlycsoportok 4 legjobb versenyzője kapott meghívást.


Kajtár Bence felnőtt light-contact -74 kilóban indulhatott. A döntőben Zsarkó Péter Dániel a szegediek kiválósága várt rá, aki az utóbbi években súlycsoport meghatározó versenyzője volt a nemzetközi mezőnyben, világ- és Európa-bajnoki érmek sorát gyűjtötte már össze. Bence jól tartotta magát rutinos ellenfelével szemben, azonban sérülés miatt idő előtt be kellett fejeznie a mérkőzést, így ezüstéremmel zárt.

Bogár Mihály a master class, azaz a veterán kategóriában mérette meg magát -74 kilogrammban. A döntőben Csernák Sándorral találkozott, a fináléban pedig sajnos Bencéhez hasonlóan az ő mérkőzésének is sérülés vetett véget, így ezüstérmet szerzett a Magyar Bajnokságon.

Vígváry Viktor felnőtt light-contact és kick-light -94 kilóban indult el, és mindkét kategóriában döntőt játszhatott. Egyik fináléja sem ment le végig, annak köszönhetően, hogy technikai K.O.-val nyerte meg mindkét mérkőzését. (Legalább 2 bírónál 15 pontos különbség alakul ki.)

Mivel a felnőtt válogatott keretét az aktuális magyar bajnokok alkotják, így az is eldőlt, hogy idén Vígváry Viktor képviselheti két szabályrendszerben is Magyarországot és Esztergomot a világbajnokságokon. (A zökkenőmentes lebonyolítás érdekében a felnőtt világbajnokságot és Európa-bajnokságot két különböző helyszínen és időben rendezik meg).

Októberben tehát Sarajevóban lép tatamira Viktor light-contact szabályrendszerben, kick-lightban pedig novemberben a törökországi Antalyaban szurkolhatunk neki.


Eredmények:

Aranyérmes:

Vígváry Viktor felnőtt light-contact -94 kg
Vígváry Viktor felnőtt kick-light -94 kg


Ezüstérmes:

Kajtár Bence felnőtt light-conact -74 kg
Bogár Mihály master class kick-light -74 kg

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.